Колорадський жук “одягне” білі капці: добряче пригостила смугастого ненажеру олією і він зник наступного дня

Колорадський жук — не найбажаніша персона на нашому городі. Проте, попрощатися з комахою можна дуже легко за допомогою олії. Як це зробити — дізнайтеся у матеріалі.

Колорадський жук обожнює наші городи, а особливо картоплю. Цікаво, що в Україні він з’явився відносно недавно. До 1951 року (моменту, коли вперше комаху було зафіксовано) наші селяни не мали мороки з цим смугастим ненажерою. “Колорадським” його називають через американське походження. Вперше в Європу він потрапив у 1877 році, коли до Німеччини з вантажем зі Штатів проліз цей шкідник. Чим його тільки не намагалися вивести, але все було марно. “Нелегал” міцно осів на нашому континенті.

Експерти назвали 5 способів знищення колорадського жука на городі
Експерти назвали дієвий рецепт боротьби з колорадським жуком на основі олії

Його небезпека полягає не у поїданні самої бульби, а у підгризанні стебла рослини. Можна спробувати видалити непроханого гостя механічно, але це малоефективно. Навіть якщо жуків ви знайшли не так багато на грядках. Вони швидко розмножуються, відкладаючи личинки.

Тому, вперше, як ви знайшли цього смугастика, слід одразу почати обробку олією. Підходить звичайна соняшникова.

Працює це так: олія створює тонкий шар на поверхні рослин, що обмежує доступ кисню та інших необхідних речовин для шкідників. Це ускладнює дихання жуків та їхнє зчеплення зі стеблом.

Городник розповів, як в два прийоми вивести колорадського жука
Експерти назвали дієвий рецепт боротьби з колорадським жуком на основі олії

Вона також може потрапляти на яйця і личинки, що призводить до їхнього висихання і загибелі. Крім того, олія може розчиняти інші пестициди, покращуючи їх ефективність у боротьбі зі шкідниками.

Для приготування розчину розмішуємо 1 склянку олії та 1 столову ложку рідкого мила. Далі додаємо всього 20 міліграмів цієї суміші до 1 літру води та пшикаємо безпосередньо на жуків та уражені рослини. Це допоможе швидко позбутися шкідників за короткий час.

Популярне

Подібні новини