Кума працює на квітковому ринку і підказує мені: пересаджую герань тільки так. Обростає горою нових бутонів

Герань – широко популярна рослина серед багатьох садівників. Проте її, як і більшість рослин, з часом рекомендовано пересаджувати. Дізнайтеся в цій статті, коли саме слід проводити цю процедуру.

Як стверджують експерти, герань – це та рослина, котра не дуже полюбляє зміни. Саме через це пересаджування рослини рекомендовано здійснювати тільки у тому випадку, коли ви помітите одну з трьох головних ознак. Перша – коли листки герані почали скручуватися та набувати жовтого кольору. Друга – якщо ґрунт постійно зволожений, корені почали гнити, або ж коли рослині стало мало місця у горщику, і в результаті чого коріння почало пробиратися крізь дренажні отвори. І нарешті, третя ознака – це коли герань припинила свій розвиток.

Перед початком процедури пересаджування спершу слід обрати ґрунт та правильний горщик. Герань любить пухкий, але не дуже поживний ґрунт. При можливості можна купити вже готовий ґрунт, котрий призначений для самої ж герані або фіалки.

Як правильно пересаджувати герань: поради від садівників
Як правильно пересаджувати герань: поради від садівників

Якщо ви бажаєте власноруч створити суміш ґрунту для герані, то вам знадобиться річковий пісок, земля з городу, верховий торф чи перегній. Усі інгредієнти рекомендовано брати у рівних пропорціях. Також не завадить додати до горщика сфагнум, оскільки він відмінно знезаражує ґрунт. Перед початком процедури пересаджування землю слід полити за допомогою марганцівки або простерилізувати в духовці. При виборі горщика варто віддати перевагу не занадто великому, оскільки герані подобається, коли ємність трішки затісна.

Під час проведення пересаджування рекомендовано дотримуватися деяких правил. Зокрема, спочатку приблизно за 2 години до самої процедури потрібно щедро полити рослину. Також приготуйте всі потрібні компоненти (горщик, ґрунт та інструменти). На дно горщика слід покласти дренаж, а якщо є сфагнум, то його також, а після цього – трішки ґрунту. Потім обережно дістаньте герань із горщика; не варто струшувати рослину, якщо коренева система не гниє, але якщо цей процес уже почався, то видаліть травмовані частинки. На останньому етапі потрібно розмістити рослину у горщик, обережно додати ґрунт; при цьому горщик рекомендується трішки струшувати. Це необхідно для того, щоб суміш ґрунту заповнювала усі порожні місця.

Після завершення процедури пересаджування рослину слід приблизно на один тиждень поставити в таке місце, де на неї не буде потрапляти пряме сонячне світло.

Популярне

Подібні новини