Просто засипала 1 ложку, пішла на роботу, прийшла – унітаз білий і сяє як на свято. Вау-порада від нальоту

Чистий унітаз – запорука затишку та чистоти в оселі. У цій статті ви дізнаєтеся про ефективні народні засоби, які допоможуть без зайвих зусиль прибрати наліт та отримати бездоганно чистий унітаз.

Коли справа доходить до вапняного нальоту на унітазі, надійним помічником у боротьбі з ним є столовий оцет. Цей метод чудово підходить для свіжого забруднення, утвореного на невеликій ділянці. Для приготування дієвого розчину слід змішати оцет та воду у співвідношенні 1:1, далі нанесіть його на пляму жовтого кольору за допомогою пульверизатора. Зачекайте декілька хвилин, поки розчин подіє, а потім за допомогою щітки дуже ретельно потріть забруднене місце і промийте все водою.

У тому випадку, коли площина з нальотом досить велика, тоді експерти радять залити її тільки оцтом. Краще цю процедуру проводити вночі, залишивши приблизно на 5-7 годин, щоб засіб добре спрацював. Після цього необхідно почистити все щіткою і реально змити водою.

Крім того, можна використовувати оцет і харчову соду. У цьому випадку рекомендується зробити з оцту та соди засіб за текстурою схожий на пасту. Просто налийте на забруднення приблизно 1 склянку оцту, а потім присипте зверху однією склянкою соди. Слід зачекати 10 хвилин. Після цього почистіть забруднену поверхню за допомогою щітки і почекайте ще приблизно 10-15 хвилин, а потім промийте водою.

Господині поділились дієвими методами, як позбутися нальоту з унітазу
Господині поділились дієвими методами, як позбутися нальоту з унітазу

Ще одним ефективним засобом є лимонна кислота. Для цього засипте два пакетики кислоти в унітаз, а один пакет у бачок. Залиште засіб приблизно на 2 або 3 години. А потім для очищення скористайтеся щіткою та змийте залишки водою.

Також несподіваним засобом для очищення вапняного нальоту з унітазу є кока-кола. Для цього обережно залийте даний напій на стінки унітазу та зачекайте 20-30 хвилин, поки засіб подіє. Кола з легкістю розчинить наліт та швидко змиється за допомогою води. При необхідності цю процедуру можна повторити.

При дуже стійкому нальоті експерти рекомендують скористатися наждачним папером. Спочатку обробіть забруднення за допомогою будь-якого засобу, витримайте необхідну кількість часу, а потім дуже обережно потріть наждачним папером, щоб не подряпати сантехніку.

Популярне

Подібні новини