Сусід все просив віддавати пляшки з-під води, не посоромилася спитати навіщо і почала так робити: для дерев

Звичайна пластикова пляшка з-під води – це чудовий варіант, щоб збільшити врожайність яблуні або будь-якого іншого плодового дерева у вашому садку. Цікаво, як це зробити? Читайте далі у матеріалі.

Пластикові пляшки є чудовим способом для того, щоб підвищити врожайність плодових дерев у вашому садку і при цьому добряче зекономити. Крім того, це ще й відмінний шанс зробити свій внесок для захисту навколишнього природного середовища завдяки повторному використанню відходів.

Перш за все, пластикову тару можна застосовувати для того, щоб економити воду в саду або на городніх ділянках під час поливу. У цьому випадку вам необхідно обрізати дно та закопати пляшку в землю таким чином, щоб шийка пляшки була донизу. Це допоможе воді під час поливу швидше потрапляти до коріння рослини. До того ж це досить суттєво зберігає її кількість.

А ще пластикові пляшки можна використовувати для поступового підживлення дерев. Для цього слід наповнити порожню пластикову пляшку сумішшю із землі та поживних речовин. Далі вирізати невеликого розміру отвори на дні, які допоможуть забезпечувати дренаж та полив. Після цього необхідно закопати пляшку поруч з деревом, і вона поступово доставлятиме йому корисні речовини, які в результаті допоможуть збільшити ріст плодів.

Підживлення для дерев за допомогою пляшки з-під води: поради від садівників
Підживлення для дерев за допомогою пляшки з-під води: поради від садівників

Також із маленького розміру пластикових пляшок можна створити “капкан” для різного роду комах, які завдають суттєвої шкоди фруктовим деревам у садку. Для створення такої пастки візьміть невеликого розміру пляшку, наприклад, 0,5 літра, і проріжте в ній отвір, котрий буде розташований поближче до шийки. Далі залийте туди солодку воду або дріжджову закваску та закрийте кришку. Після цього зробіть петлю зі шпагату і підвісьте готовий “капкан” на гілочки дерев. Це допоможе швидко заманити шкідників у пляшку, з якої вони вже не матимуть змоги вилізти.

Таким чином, використання пластикових пляшок є відмінним та бюджетним способом підвищити врожай, зокрема плодових дерев у вашому садку або ж інших рослин на городніх ділянках. З їх допомогою можна зберегти кількість води під час поливу, створити поступове та довготривале підживлення або ж використовувати як пастку для шкідників. Спробуйте ці прості та цікаві лайфхаки, і результат вас дійсно вразить. Бажаємо вам отримувати виключно тільки багатий урожай!

Популярне

Подібні новини