Щоб кавун не зварився на сонці і не тріснув завжди, мащу його клеєм ПВА: тепер всі сусіди повторюють за мною

Кавуни — теплолюбні рослини, які вимагають багато сонця, але у нинішніх кліматичних умовах сильна спека їм не на користь. Як зберегти врожай у +40 — розповідаємо у матеріалі.

Кавуни — справжній символ літа. Сьогодні вони ростуть на кожному городі, але не всім вдається отримати дійсно якісний солодкий врожай. Причиною цьому можуть бути кліматичні зміни. Вчені вже давно передрікали, що клімат в Україні зміниться кардинально і ми зараз за цим безпосередньо спостерігаємо.

Теперішнє літо стало одним з найспекотніших за останній час. Зокрема у багатьох містах температура в умовах міста та щільної забудови могла досягати і +50 на сонці. Це, звісно впливає і на вирощування рослин. Кавуни хоч і люблять тепло, але надмірне сонячне проміння може дуже змінювати смакові якості, зокрема робити плоди більш водянистими, а у деяких випадках надмірна спека взагалі може зруйнувати цукристу структуру волокон і врожай просто скисне, навіть не потрапивши на стіл.

Городники поділилися ефективними методами підживлення кавунів
Городник розповів, як за допомогою ПВА підвищити врожайність кавунів

Аби цього уникнути, на форумах дачників радять затіняти плоди. Робиться це наступним чином: на кожен кавун наноситься по 5 крапок клею ПВА та приліплюється звичайний листок А4. Він має бути без написів та друку, аби добре відбивати світло.

Не переймайтеся, що клей може вплинути на смакові якості або якимось чином потрапити у сам плід. Шкірка городини дуже товста та не всотує у себе ті компоненти, якій містить речовина для склеювання.

Городники поділилися ефективними методами підживлення кавунів
Городник розповів, як за допомогою ПВА підвищити врожайність кавунів

Втім, папір треба брати обов’язково новий без типографського друку. Саме у фарбі, яка наноситься під час виготовлення книг, журналів міститься багато важких металів та свинцю.

Однієї пачки А4 вистачить в середньому на 500 плодів. Якщо потрібно, клейте папір і з бокових частин.

Популярне

Подібні новини