5 років поливаю томати тільки так: навіть в спеку за лійку не беруся. Нарощування врожаю триває успішно

Помідори — неймовірна городина, яка підходить і для консервації, і для салатів та для всіх можливих страв. Як правильно поливати томати? Розповідаємо про спеціальну схему.

Полив томатів — це, без перебільшень, справжнє мистецтво! Від цього залежить здоров’я та родючість рослин. Досвідчені дачники вже давно випрацювали схему поливу, яка дозволить вам вижати максимум зі своєї грядки.

Суть цього методу полягає в тому, аби точно відстежувати дні вирощування городини та вносити воду пропорційно росту і розвитку кущів. Коли вони лише у стані розсади, їм треба мінімум водички. На 30-40-й день внесення рідини слід збільшити майже у половину. Але слід зауважити, що у час бутонізації під кожен кущ має потрапляти не більше 2-х літрів води.

Експерти порадили дієвий спосіб прискорити процес дозрівання помідорів у відкритому ґрунті
Городник розповів, як правильно поливати томати у спеку

В цей же період можна починати зменшувати внесення азотних добрив, замінивши їх на фосфорно-калійні.

Далі, коли пішов процес наповнення плодів, необхідно ще на 10-20% збільшити полив, і на 55-60-й день треба капітально “переливати” кущі. Якщо норма для томатів — це 5 літрів води під кущ, то у цей період заливаємо 6, а у спекотні дні навіть можна 7 і 10 (тут все індивідуально, залежить від того, яка температура за вікном та як рясно йдуть дощі).

Дотримуємося такого режиму до 85-90 дня життєвого циклу рослини і далі поступово знижуємо кількість рідини. У цей час також прибираємо з підживлення всі добрива на основі азоту і лише зрідка вносимо фосфор та калій.

Експерти порадили якісне добриво для помідорів влітку від фітофторозу на кущах
Городник розповів, як правильно поливати томати у спеку

На 100-й день починаємо скорочувати полив. Спершу вносимо 70% від маси, яку вносили раніше, через декаду потрібно вже доливати лише 50% води і в останній день перед збором врожаю взагалі утримуємо кущі від попадання вологи.

Звісно, ви не зарадите раптовому дощу, але точно зробите все, що від вас залежить.

Популярне

Подібні новини