1 ложка на 10 літрів води – і листя огірків не жовтіє: з такою підкормкою овочі віддячать щедрим врожаєм

Часто городники бачать, як улюблені кущі огірків опустили листя, яке згодом жовтіє... І це не означає, що просто скоро настане осінь! Так рослини показують, чого їм не вистачає.

Якщо ви хоч раз займалися висадкою овочів, бачив, як раптово може почати жовтіти листя огірків. І начебто все добре: полив своєчасний, температура повітря — нормальна, а до кущів раптово приходить осінь. Здавалось, що тут такого, ну в’януть листки, таке часто трапляється.

Втім, у випадку саме огірків це дуже недобрий знак. По-перше, це може свідчити про наявність грибкової хвороби. По-друге, так рослина вам сигналізує про надмірну чи недостатню кількість внесеної води у ґрунт. Якщо пожовтіла верхівка — значить ви поскупилися на полив. Коли кущ раптом весь став жовтим — це ви перестаралися, зрошуючи вашу грядку.

Як засліпити огірки на грядці
Городники розповіли, як підживити содою кущі огірків

Якщо у другому випадку слід просто скоригувати подачу водички, то з грибком треба поморочитися і ставати до його виведення потрібно просто негайно, адже він активно поширює спори та вражає овочі. Крім цього, інфекція має властивість перекидатися на іншу городину. Тому діяти треба негайно.

Вам допоможе простий засіб на основі соди. Беремо всього 1 столову ложку на відро води, добре все перемішуємо і без вагань по пів літра вносимо під корінь. Робимо таку процедуру один раз на 10 днів до зникнення жовтого листя. До карбонату натрію також слід додавати і 1 столову ложку часнику. Він добре діє, як дезинфікуючий засіб, який при цьому не шкодить ні корінню, ні стеблу.

Городники розповіли про ефективне народне добриво для огірків
Городники розповіли, як підживити содою кущі огірків

Якщо хвороба вже прогресує, то потрібно обробити грядки бордоською сумішшю. Обов’язково вилучайте уражені плоди, адже саме вони стають найчастіше джерелом інфекції. Також при появі жовтих кущів огірків слід перевірити сусідні рослини, чи немає на них також грибка.

Популярне

Подібні новини