Садівники розповіли, які квіти можна встигнути посадити в липні

Багато квітникарів вважають, що в липні не час для посіву квітів. Та переконливо радимо дочитати нашу статтю до кінця, і дізнатися, які квіти ще довго будуть тішити вас красою.

У липні можна встигнути посіяти багато гарних квітів. Наприклад, це чудовий час для посіву насіння мальви мускусної. Її часто використовують у ландшафтному дизайні при оформленні клумб, квітників, палісадників та газонів. З мальви можна створити гарний високий бордюр, наприклад, біля паркану.

У квітнику красиво виглядатиме з дельфініумами та флоксами. Це невибагливий, морозостійкий багаторічник, який цвіте з кінця червня до осені, якщо вчасно видаляти відцвілі квітки. Посіви необхідно добре полити та накрити укривним матеріалом. Насіння проростає протягом 10 днів.

Садівники розповіли, які квіти можна встигнути посадити в липні
Садівники розповіли, які квіти можна встигнути посадити в липні

До осені мальва нарощує зелену масу. У середній смузі вона зимує без укриття. Насіння мальви краще сіяти відразу на постійне місце з відривом 40 сантиметрів. Цвітіння почнеться з другого року після посіву. Мальва мускусна цінується не тільки за рясне та тривале цвітіння, а й за гарне різьблене листя, тому вона декоративно виглядає з весни до осені.

З травня до липня можна сіяти насіння багаторічного льону. Він дуже ефектно виглядає під час цвітіння, коли весь кущ усипаний блакитними квіточками. Це невибаглива квітка для сонячних квітників, яка декоративно виглядає не тільки під час цвітіння, але й до нього, завдяки гарному листю.

Також у липні можна посіяти кострицю сизу. Вона стане прикрасою альпійської гірки або кам’янистого садка, доріжок та країв клумб. Костриця чудово виглядає на тлі хвойних рослин та стане чудовим тлом для троянд, ірисів та інших рослин. У догляді вона невибаглива та посухостійка, добре росте на сонячному сухому місці в пухкому ґрунті з додаванням піску.

Популярне

Подібні новини