Обробила ділянку цим засобом і за 15 хв жодного колорадського жука: очам не вірив навіть мій сусід-агроном

Важливою частиною під час вирощування картоплі є профілактика та перевірка на наявність колорадського жука. Якщо вони зʼявилися на вашій ділянці – це означає одне – потрібно діяти дуже швидко.

Колорадський жук може стати справжньою проблемою на городі під час вирощування картоплі. Ці шкідники за короткий час можуть нашкодити врожаю і мало хто знає, що робити, щоб швидко та ефективно позбутися комах зі свого городу. На щастя, існує один простий засіб, який рекомендують ледь не всі дачники. Редакція сайту Добрі новини дізналася рецепт цього диво-еліксиру:

  • Вода – 1 літр;
  • Сода харчова – 2 столові ложки;
  • Мило господарське – 1 столова ложка (терте).

Візьміть 1 літр води і розчиніть в ній 2 столові ложки харчової соди. Добре перемішайте, поки сода повністю не розчиниться. Додайте до розчину 1 столову ложку тертого господарського мила. Мило необхідне для того, щоб розчин краще прилипав до листя і шкідників. Змішайте всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Городники розповіли, як позбутися колорадських жуків
Городники розповіли, як позбутися колорадських жуків

Перелийте готовий розчин у пульверизатор або розпилювач і рівномірно обробіть уражені рослини, звертаючи особливу увагу на нижню частину листя, де зазвичай ховаються жуки і їхні яйця. Дайте розчину подіяти на рослинах протягом 15 хвилин, після чого змийте його з листя чистою водою, щоб уникнути можливих негативних наслідків для рослин.

Харчова сода створює несприятливе середовище для колорадських жуків, порушуючи їхній метаболізм і токсично впливаючи на них. Господарське мило додає прилипальність, що забезпечує краще покриття і ефективність розчину. Таким чином ви зможете прибрати кожного навіть самого маленького шкідника. Цей метод не тільки швидкий і простий у приготуванні, але й безпечний для рослин і навколишнього середовища.

Популярне

Подібні новини