Чому у вашої гортензії вʼяне листя та опускається додолу: виправила ситуацію за 20 хвилин — все просто

Гортензії — справжні цариці саду, які часто показують свій характер. Що робити, коли у квітки опускається листя? Розповідаємо, як виправити ситуацію за 20 хвилин.

Ніжні та неперевершені, вони чарують своїми пишними шапочками і ніжним ароматом. Гортензії стануть окрасою будь-якого саду, притягуючи погляди всіх сусідів. Квітка хоч і не вважається занадто складною у догляді, та все одно вона часто може показати свої примхи господарям.

Комунікувати з вами кущики будуть своїм листям. І якщо ви бачите, що рослина їх починає опускати — цей знак не можна випускати з уваги.

Чому у гортензії в’яне листя?

Гортензії
Садівник розповів, чому у гортензії вʼяне раптом листя

Основна проблема полягає в тому, що скоріше за все у землі є дефіцит вологи. Це особливо актуально зараз при такому спекотному літі. За день вода швидко випаровується з верхніх шарів ґрунту, а коріння рослини не залягає занадто глибоко, аби всотати необхідну кількість рідини за день. Саме тому кущики починають складати своє листячко.

Виправити ситуацію ви зможете лише надвечір, коли сонце буде вже заходити за обрій. Саме у час сутінок слід рясно полити квітку. Ви побачите результат майже одразу: за 20-30 хвилин гортензія буквально оживе і розпушиться.

Гортензії
Садівник розповів, чому у гортензії вʼяне раптом листя

Втім не завжди нестача води може бути проблемою. Якщо у вас пройшли рясні грози або ви перестаралися з поливом, зелена маса також може опускатися. Перевірте вологість ґрунту за допомогою палички: якщо ви її витягнете і там залишиться мокра земля, то точно перестаньте поливати клумбу протягом 2-3 днів.

Будьте уважні з переливанням води, адже дуже легко надмірно волога земля призводить до кореневої гнилі гортензії та подальшої загибелі куща. Тож спостерігайте за квіткою та орієнтуйтеся на її індивідуальні потреби.

Популярне

Подібні новини