Бабусин “чудо” розчин 1:1 з дармового продукту за мить очищує витяжку від застарілого жиру: який ефект!

Витяжка на кухні – незамінний помічник, котрий допомагає прибирати запахи. Проте згодом вона вкривається неприємними жирними плямами. Дізнайтеся, як швидко їх очистити за допомогою доступних засобів.

Основною причиною утворення жирних плям на витяжці є часте приготування їжі з олією, оскільки навіть найменша краплинка жиру здатна піднятися вгору разом із паром та осісти на поверхні витяжки. З часом їх накопичується ще більше, що в результаті призводить до утворення щільного шару, котрий дуже тяжко видаляється за допомогою звичайних засобів. Але не варто засмучуватися, розповідаємо далі, як власноруч створити “потужний” засіб від цих плям.

Експерти виділяють декілька ефективних та надійних засобів, котрі допоможуть справитися з найстарішими плямами жиру на витяжці. Один із таких можна легко приготувати з оцту. Для цього візьміть оцет та розведіть його з водою у співвідношенні 1:1. Далі розпорошіть його на забруднену витяжку та зачекайте приблизно 10-15 хвилин, поки засіб подіє, а потім просто протріть поверхню за допомогою м’якої тканини.

Господині розповіли, як очистити витяжку навіть від застарілого жиру
Господині розповіли, як очистити витяжку навіть від застарілого жиру

Ще одним із популярних та дієвих засобів для очищення витяжки від жирних плям є розчин на основі соди та будь-якого засобу для миття посуду. Для цього необхідно змішати зазначені інгредієнти таким чином, щоб засіб за своєю текстурою нагадував пасту. Після цього нанесіть його на поверхню витяжки, зачекайте приблизно 15-20 хвилин, а далі протріть її за допомогою вологої губки та змийте теплою водою.

Наступним простим, але дієвим засобом є розчинена лимонна кислота або звичайний лимонний сік. Необхідно просто нанести цей розчин на плями від жиру, зачекати орієнтовно 30 хвилин та потім змити за допомогою води.

Крім того, не варто забувати, що у магазинах існують спеціальні знежирювачі, котрі допомагають за лічені хвилини ефективно розчинити навіть найстарішу жирну пляму. Проте їх слід обережно використовувати відповідно до вказаних інструкцій.

Також можна використати пароочисник. Він допоможе зробити плями від жиру м’якшими та очистити їх навіть без використання професійних хімічних засобів.

Популярне

Подібні новини