Моїм помідорам позаздрив би навіть Голлівуд: все завдяки цьому простому “еліксиру” з бюджетних інгредієнтів

Щоб отримати карколомний врожай, вам слід запам'ятати таку назву, як гумат калію. Як його використовувати та навіщо він потрібен - далі в статті.

Використання гумату калію допоможе отримати просто фантастичний врожай. А все завдяки тому, що в складі цього мінерального добрива містяться гумінові кислоти, які благотворно впливають на стан грунту і рослини, перетворюючи мінеральні речовини в в легкозасвоювану форму.

Також це добриво містить калій, який допомагає в дозріванні плодів.

Під час підгодівлі томатів будь-якими добривами, рослина не завжди вбирає весь об’єм мікроелементів. Однак гумат калію звільняє ґрунт від важкозасвоюваних мікроелементів, насичує його киснем і забезпечує рослинам додаткове живлення.

Зазвичай гумат калію вноситься саме тоді, коли починають наливатися плоди томатів. До концентрації речовини потрібно підходити дуже відповідально: менша доза не дасть результату, а надлишок може нашкодити рослині. Три грами добрива на відро води буде цілком достатньо.

Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію
Городники розповіли, як збільшити врожай помідорів за допомогою гумату калію

Це добриво можна вносити як кореневим способом, так і обприскувати томати на листю. Гумат калію допомагає збалансувати склад ґрунту, наситити рослини корисними речовинами, підвищити родючість ґрунту та виростити величезний урожай соковитих, солодких і смачних помідорів!

Також не забувайте й про інші важливі дії по догляду за томатами, а саме регулярний полив (особливо в спекотні дні), пасинкування і правильне підживлення. Бажаємо успіхів і рясного врожаю!

Популярне

Подібні новини