Всього лише 2 столові ложки соди, і моя губка для посуду знову як новенька: жир відлетів за секунду

Кухонні губки просто незамінні у побуті, але з часом вони накопичують різного роду забруднення. Дізнайтеся у цьому матеріалі, як дуже легко повернути їм початковий вигляд.

Більшість людей навіть не здогадуються, що існує безліч дієвих способів, як повернути забрудненій кухонній губці початковий вигляд, а тому вважають, що краще її просто викинути. Розповідаємо далі у матеріалі про ефективні та доступні засоби для очищення кухонної губки, котрі здатні зекономити кошти, продовжити термін її використання, а також зробити свій вклад у збереження навколишнього середовища.

Першим і одним із найдієвіших методів для очищення кухонних губок від бруду є розчин на основі солі. Щоб приготувати даний засіб, потрібно змішати 2 столові ложки звичайної кухонної солі та 2 склянки гарячої води. Після цього покладіть у цей розчин губку та залиште на всю ніч. Потім вранці ретельно промийте її за допомогою звичайної проточної води. Цей спосіб допоможе без зайвих зусиль розчинити забруднення та видалити жир.

Як прибрати плями жиру та тіста з губки для посуду: корисні поради
Як прибрати плями жиру та тіста з губки для посуду: корисні поради

Другим, не менш дієвим методом очищення кухонної губки є використання відбілювача. Для цього необхідно змішати разом одну склянку будь-якого відбілюючого засобу та чотири літри гарячої води. Далі покладіть губку у даний розчин приблизно на 10-15 хвилин, а потім промийте її за допомогою чистої води до абсолютно повного видалення брудних плям.

Наступним ефективним засобом є розчин з оцту. Для цього у каструлю або миску покладіть губку, яку потрібно очистити, та налийте білий оцет таким чином, щоб рідина повністю її покривала. Зачекайте приблизно 5-10 хвилин, а потім відіжміть всю зайву вологу та дайте губці повністю висохнути.

Таким чином, ці досить доступні, але тим не менш ефективні засоби допоможуть вам легко повернути початкову чистоту ваших кухонних губок та здатні значно продовжити їх термін використання. Крім того, не варто забувати, що регулярна підтримка чистоти та дезінфекція кухонних приладь є запорукою гігієни на кухні.

Популярне

Подібні новини