Мої цибулини – як кулаки, а в сусідки – як горішки: а все завдяки дармовому “сірому золоту”, яке є у всіх

Сьогодні ми розповімо про секрети підгодівлі цибулі, щоб ви точно зібрали потужний та соковитий врожай. Навіть в агромагазин не треба йти, бо все необхідно у вас вже є.

Для цибулі одним із найкращих добрив є деревна зола. Вона надає рослині масу корисних мікроелементів, але найголовніше – захищає від кореневої гнилі, проблеми, через яку можна втратити весь врожай. Добриво на основі деревної золи дуже просте у використанні, а сам інгредієнт є безкоштовним та доступним на кожній ділянці.

Це підживлення рекомендується робити чотири рази за сезон. Спершу землю посипають золою перед посадкою грядок, щоб захистити молоді рослини від шкідників та захворювань. Ґрунт насититься калієм, кальцієм, фосфором та магнієм, і рослина буде розвиватися стрімко та стабільно. Наступні підживлення вносяться безпосередньо під рослину.

Для приготування добрива на одне відро (10 літрів) води розводять літр деревної золи, ретельно розмішують та настоюють кілька годин. Цією сумішшю поливають цибулю по вологому ґрунті вранці або вечорами, щоб вода не потрапляла на пір’я цибулі та не викликала опіки.

Експерти розповіли, чим підживити цибулю в липні
Експерти розповіли, чим підживити цибулю в липні

Втретє підгодівлю рекомендується проводити за два тижні після внесення 2-го підживлення. І наостанок добриво треба вносити в липні, коли голівки цибулі активно йдуть в ріст. В цей період овоч потребує фосфору і калію.

Тож приготуйте то же розчин, про яким ми говорили вище, і вносьте під кожен кущ по півлітра.

Але якщо здається, що рослина гостро потребує кальцію або калію, можна робити додаткові підживлення. Вони нешкідливі і не викликають проблем у рослини під час вегетації.

Популярне

Подібні новини