Мурахи більше не проблема: цей дешевий засіб з кухні знищує їх за лічені дні. Перевірено на власному городі

Виявлення великого мурашника на ділянці навряд принесе позитивні емоції, адже мурахи можуть "зхомячити" кореневі системи всіх рослин. Якщо ви думали розбити грядку на місці з мурахами, то не варто.

Мурахи з’їдять практично все насіння, а ті рослини, що виростуть, не дадуть хорошого врожаю, хоч би як ви старалися.

Мурахи також знищують ягоди малини та полуниці, розповсюджують попелиць, які смокчуть соки з рослин, і приносять великий дискомфорт мешканцям будинку, пробираючись у всі щілини. Тому потрібно відразу позбутися мурашника та всіх супутніх проблем. Є спосіб, який допоможе позбутися мурах за лічені дні, не витрачаючи багато грошей і часу.

Єдиним компонентом цього засобу є звичайна харчова сода. Якщо пригадати шкільну програму з хімії, то гідрокарбонат натрію, або харчова сода, нейтралізує дію будь-яких кислот. Оскільки мурахи виділяють мурашину кислоту, сода вступає з нею в реакцію і руйнує зовнішню оболонку тіла мурах. Вони загинуть протягом 1-2 днів після контакту із содою.

Оскільки порошок соди не приваблює мурах, потрібно або повністю засипати мурашник пачкою соди, або ж додати в соду цукор або інші солодощі, які можуть стати принадою для комах. Перевагою використання соди на ділянці проти мурах є висока ефективність, повна безпека для тварин і людини, доступність соди, яка є практично у будь-якому будинку.

Городники розповіли, як екологічно позбутися мурах
Городники розповіли, як екологічно позбутися мурах

Ця універсальна речовина допоможе позбутися мурах не тільки на ділянці, але й у будинку. Сода не має запаху і не приваблює інших комах.

Популярне

Подібні новини