Всього 1 підгодівля капусти, і вродили такі гіганти, що ледь до погреба донесла: не підживлення, а скарб

У сьогоднішній статті розглянемо дві підгодівлі для білокачанної капусти. Загалом, це дуже вимогливий овоч, якому потрібна велика кількість корисних мікроелементів.

У серпні обов’язково потрібно вносити підживлення, щоб качани зав’язувалися, росли щільними, соковитими та великими.

Для цього підходять два добрива — трав’яний настій та борна кислота. Трав’яний настій забезпечує рослину фосфором, калієм, кальцієм та азотом для нарощування зеленої маси та листя. Розчин робиться з різних трав та бур’янів: кропиви, кульбаби, лободи та інших рослин. Все це складається у діжку на дві третини її об’єму, заливається водою та додається 10 грамів дріжджів для ефективного бродіння, кілька ложок цукру та м’ята.

Як тільки процес бродіння починається, з розчину йде дуже сильний запах, тому бочку слід поставити подалі від дому. Через тиждень розчин буде готовий. Перед поливом його розводять чистою водою у пропорції один до десяти і вносять під капусту щотижня по одному літру.

Городники розповіли, чим найкраще влітку підживлювати капусту
Городники розповіли, чим найкраще влітку підживлювати капусту

Борну кислоту вносять на початку серпня для підвищення імунітету капусти та насичення рослини бором для зав’язі та інтенсивного розвитку качана. Розчином борної кислоти обприскують капусту по листю максимально рясно у вечірній час, коли сонце вже не палить. Розчин готується дуже просто: один грам борної кислоти розводять у склянці дуже гарячої води, після чого додають до 10 літрів води.

Обробку борною кислотою проводять через 4-5 днів після внесення трав’яного настою на початку серпня. Таким чином, білокачанна капуста отримає всі необхідні мікроелементи для здорового росту та розвитку.

Популярне

Подібні новини