Липневий секрет солодкої моркви: це добриво збільшує цукристість на 50% і робить коренеплоди велетенськими

Щоб морква росла великою і солодкою, необхідно дотримуватися кількох умов та правил її вирощування. Грунт повинен бути нейтральним, бо навіть лель підвищена кислотність може погіршити якість і смак.

Для зниження кислотності необхідно додати до ґрунту вапно — близько 400 грамів на квадратний метр землі. Вапно рівномірно розсипають та закопують у ґрунт.

У липні можна починати вносити підживлення. Одним із найпопулярніших засобів для підвищення солодкості та цукристості є нітроамофоска з марганцівкою. Цей склад підвищує солодкість моркви приблизно на 50%.

Отже, змішуємо дві столові ложки нітроамофоски, 6-7 кристалів марганцівки і додаємо відро води.

Таким розчином необхідно поливати грядки один раз на 7 днів протягом двох-трьох тижнів. Замість марганцівки можна використовувати деревну золу. На відро води потрібно взяти одну склянку золи.

Також підвищити цукристість може допомогти борна кислота, якщо її правильно приготувати. Беремо одну чайну ложку кислоти, розводимо на десять літрів теплої та чистої води, розмішуємо до повного розчинення та поливаємо моркву у липні-серпні раз на тиждень протягом двох-трьох тижнів.

Дачники розкрили секрет вирощування великої моркви
Дачники розкрили секрет вирощування великої моркви

Проте пам’ятайте, що такий полив робиться тільки в тому випадку, якщо земля не має підвищеної кислотності.

Нагадаємо, що також дуже важливий рясний полив, бо щоб зібрати хороший врожай грунт повинен бути вологим на глибині мінімум 25 см. Вдень поливати рослини категорично не можна, бо це може викликати в них опіки. Краще проводити полив вранці чи ввечері.

У проміжках між поливами ґрунт рекомендується розпушувати, щоб на землі не утворювалася скоринка. Це блокуватиме доступ кисню.

Також не варто проводити полив з шланга, особливо на ранніх етапах розвитку моркви. Найкращий варіант – крапельний полив.

Популярне

Подібні новини