Секрет почула в овочевому магазині: як зберігати буряк в квартирі, щоб він не “морщився”. Без холодильника

Буряк – це доволі поширений овоч, котрий посідає виняткове місце в українській кухні. У цій статті ви дізнаєтеся корисні поради, як зберігати буряк у квартирі, щоб він був якнайдовше свіжим.

Експерти стверджують, що буряк достатньо непогано можна зберігати на заскленому балконі. Для цього слід покласти овоч у плетені кошики, паперові пакети або дерев’яні ящики, а потім необхідно утеплити зсередини ці ємності для зберігання. Але важливо, щоб на балконі була температура повітря не нижче 2 градусів Цельсія. Зверху рекомендується ще накрити ковдрою, щоб буряки не в’янули та не замерзли. У тому випадку, коли наступатимуть морози, варто забезпечити додаткове обігрівання або ж можна забрати на деякий період буряки у квартиру.

Крім того, овоч не потрібно мити, навіть якщо він дуже брудний. Це допоможе продовжити його термін зберігання. Якщо ви плануєте зберігати буряк аж до весни, то експерти радять додати річковий пісок до дерев’яних ящиків без дірок і потім прикопати овочі так, щоб вони не доторкалися одне до одного.

Експерти розповіли, як правильно зберігати буряк
Експерти розповіли, як правильно зберігати буряк

Також, якщо у вас невеличка кількість буряка і ви плануєте швидко його використати (орієнтовно протягом 1,5–2 тижнів), то овоч можна зберігати в розкритому паперовому чи поліетиленовому пакеті у ящику на кухні або коморі, але подалі від духовки.

До того ж буряк можна зберігати і в холодильнику у звичайних ящиках, призначених для фруктів та овочів. Буряк не радять мити, оскільки це допоможе довше зберегти його свіжим. Проте якщо він уже занадто брудний, то його можна промити під проточною водою, але після цього обов’язково ретельно витерти за допомогою паперових рушничків, щоб підсушити. Також для ще більш довшого зберігання буряк варто загорнути в фольгу чи пергаментний папір, а потім покласти в сухий ящик.

Окрім того, буряк можна зберігати і в морозильній камері. Для цього спершу очистіть шкірку та натріть його за допомогою крупної тертки або наріжте соломкою. Потім помістіть у герметично закриті пакети та покладіть у морозилку. Але тут важливо не заповнювати пакет повністю, щоб він не розірвався, оскільки під час заморожування овоч збільшує свій розмір.

Популярне

Подібні новини