100 мл на 1 літр води – і огірки аж до осені більше не треба удобрювати: кущі провиснуть від ваги врожаю

Всі дачники, знають це, як "Отче наш", що для гарного врожаю, городину слід щедро і добре підживлювати. Ділимося рецептом найдієвішої підкормки, яка допоможе городу родити.

Огірки. Ці хрумкі овочі, які так добре освіжають влітку та пасують до всіх страв, з’явилися в Україні в історичному плані відносно недавно, у 17 столітті. Завезли їх греки, які на той час мешкали у Причорномор’ї, а пізніше перебралися на південь Донеччини.

Турботливі руки українських селян та наша родюча земля виплекали багато сортів та різновидів цієї городини. І з давніх-давен городники знали, що для щедрого врожаю ці ніжні овочі слід дуже гарно підживлювати. Одним з народних дієвих методів є підкормка звичайною молочною сироваткою.

Чим підживити огірки для врожаю: порада агрономів
Городник розповів, як сироваткою простимулювати родючість огірків

Продукти на основі лактози окрім того, що містять купу корисних речовин. Як-от кальцій, калій, фосфор та інші мікроелементи, які сприяють здоровому росту рослин. Ще й проганяють шкідників, таких як попелиця, павутинний кліщ, а також не дають розвиватися патогенним мікроорганізмам і попереджає розвитку грибкових захворювань.

Рецепт добрива дуже простий: на 1 літр води беремо 100  мілілітрів сироватки (це буде порція на 1 рослину). Якщо її немає під рукою підходить навіть скисле молоко. Добре все перемішуємо, даємо настоятися пів години — годину та вливаємо під кущ. Далі слід добре пролити водою ґрунт, аби добриво всоталося нижніми шарами коріння.

Городник розповів, чим простимулювати родючість огірків
Городник розповів, як сироваткою простимулювати родючість огірків

Таку підгодівлю слід проводити 1 раз на декаду. Якщо ви бачите, що перший результат вже є, не припиняйте проводити підживлення. Просто збільшіть інтервал внесення до 2-3-х тижнів. Втім, в цей час заборонено вносити будь-які речовини на основі азоту. Лактоза підсилює його дію і так ви можете збити біоритм городини.

Популярне

Подібні новини