Гортензія вкрилася сотнею пишних шапочок після того, як пригостила її оцтом: хитромудра підживка з народу

А ви знали, що гортензія — одна з небагатьох квіток, яка обожнює оцет? Розповідаємо, як правильно підживити квітку цією столовою кислотою, аби вона вас тішила цвітом.

Кущі гортензії не можуть не чарувати своїм неймовірним цвітінням. Пишні ніжні шапочки виглядають просто неперевершено, а ці тендітні пелюстки! Вони немов крила метеликів, які наче ось-ось і злетять з кущів.

Аби ваша клумба дійсно виглядала казково, слід знати, як правильно підживлювати рослину. Як не дивно, у цьому вам допоможе оцет. Столова кислота, хоч і являє собою агресивне середовище, яке навіть знищує бактерії, при правильному дозуванні може бути помічним засобом для квітів.

З цими порадами ваша гортензія буде квітнути яскраво протягом усього літа
Квітникарі розповіли, чому гортензію можна і треба поливати оцтом

Вся справа в тому, що гортензії найкраще за все ростуть у кислому ґрунті, де рівень рН нижчий за позначку 7. Це пов’язано з тим, що “закислена” земля впливає на здатність рослини засвоювати поживні речовини. Коли у чорноземі накопичується багато лужних елементів, що потрапляють туди із водою, у гортензій можуть виникнути проблеми із засвоєнням заліза та магнію. Вірною ознакою цього є раптове пожовтіння листя.

Крім того, кислотність ґрунту впливає на колір квітів. Наприклад, блакитні зазвичай потребують більш кислого ґрунту, тоді як рожеві потребують лужного середовища. Використання яблучного оцту може допомогти зберегти або змінити відтінок, регулюючи рівень рН ґрунту.

Гортензії
Квітникарі розповіли, чому гортензію можна і треба поливати оцтом

Для того, щоб поліпшити життя вашим улюбленицям та розпушити їх, слід зробити таке підживлення: 100 мілілітрів обов’язково яблучного оцту додаємо у відро води. Вносимо підгодівлю 1 раз на 21 день кожного місяця у сезон цвітіння. Результат помітите миттєво!

Ближче до осені, цю процедуру припиняємо та даємо квітам заслужений відпочинок.

Популярне

Подібні новини