Кожен рік насолоджуюсь свіжою петрушкою на городі аж до пізньої осені: все завдяки трюкам з журналу з 90-х

Петрушка здатна давати декілька врожаїв за один сезон, але щоб отримати такий результат, потрібно дотримуватися певних правил, яких саме – читайте далі у матеріалі.

Вирощування петрушки – це достатньо проста місія, оскільки вона невибаглива рослина, а тому їй не потрібен ретельний догляд. Петрушка потребує всього лише регулярного поливу й обрізки листя.

Проте переважна більшість городників робить одні й ті самі помилки. Зокрема, збирають виключно тільки один врожай петрушки за один сезон. Також вони можуть постійно обрізати її під час усього сезону, що в результаті стає причиною гіркоти та старіння листя петрушки, а потім її просто залишають на грядці та втрачають можливість отримання додаткового врожаю.

Розповідаємо, як правильно обрізати петрушку, щоб насолоджуватися свіженькою зеленню
Розповідаємо, як правильно обрізати петрушку, щоб насолоджуватися свіженькою зеленню

Для того щоб отримувати якісний врожай петрушки декілька разів за один сезон, експерти рекомендують здійснювати правильну обрізку рослини. Секрет проведення процедури криється в тому, що обрізку петрушки варто проводити саме тоді, коли вона досягла висоти приблизно 15 сантиметрів. Дану процедуру рекомендовано здійснювати за допомогою секатора. Спершу необхідно зібрати листя рослини в пучечок та відміряти близько 5-7 сантиметрів від землі, а далі обрізати петрушку від цього місця. Це допоможе позбутися старого листя та залишити тільки здорове та молоде.

Крім того, важливо не проводити зрізування самої кореневої системи рослини, бо в такому випадку ви отримаєте тільки один врожай за сезон.

Після завершення процедури обрізки петрушки необхідно дуже щедро полити ділянку. Також рекомендується проводити цю процедуру ввечері, щоб рослина змогла з легкістю її “пережити”.

Таким чином, для того щоб отримувати надзвичайно щедрий урожай петрушки за сезон, найпростішим та найдієвішим способом буде провести правильну обрізку рослини. Також не варто забувати про правильний догляд за рослиною, щоб якнайдовше насолоджуватися її корисним та ароматним листям.

Популярне

Подібні новини