Сусід-агроном з дачі поділився простим трюком з підживленням, який збільшив мій врожай цибулі втричі. Радію

В липні всім дачникам необхідно зробити останнє підживлення цибулі перед збиранням врожаю. Таке підживлення відбувається за два тижні до викопування цибулинних головок із ґрунту.

Визначити ідеальний час для внесення добрива можна за виглядом цибульного листя. Потрібен той момент, коли цибуля перестає утворювати нове листя. Саме листя втрачає свій насичений колір, стає блідим, частина листя починає хилитися до землі, але поки ще не падає. Над поверхнею землі вже з’являються “плічки цибулі”. Все це ознаки того, що час вносити корисне калійне підживлення.

Цибулю підгодовують калієм, щоб головка, що наливається, встигла визріти за два тижні. Таке підживлення також допомагає забезпечити хороше зберігання цибулевого врожаю. Дуже часто для калійного підживлення використовують зольні розчини. Попіл справді є чудовим добривом, але не в цьому випадку, тому що в золі більше кальцію, ніж калію. Якщо все ж вирішили використовувати золу, то знадобиться не одна склянка на 10 літрів води, а в кілька разів більше – 4-5 склянок.

Цибуля відмінно реагує переважно на мінеральні підживлення, а не на простіші натуральні речовини. Мікроелементи в мінеральних добривах збалансовані, і саме це необхідне цибулі. Для підживлення можна використовувати сульфат калію.

Чим влітку підживити цибулю для гарного врожаю: порада фахівця
Чим влітку підживити цибулю для гарного врожаю: порада фахівця

Щоб приготувати розчин потрібно взяти 20 г добрива, розвести спочатку в півлітровій ємності з гарячою водою, а потім додати цю суміш у 10 літрів води. Проливати підживлення слід з розрахунку 1 літр на 1 квадратний метр або на 4 погонних метри, якщо цибуля висаджена в лінію довжиною 4 метри. Економити на такому підживленні не варто, інакше не вдасться досягти бажаного ефекту. Рясно пролийте цибулю і чекайте багатого врожаю!

Через тиждень після калійного підживлення потрібно прим’яти листя цибулі зверху, розгребти землю над головками. Це остання операція з догляду за цибулею для формування великої головки. Після цього залишається зовсім трохи до збирання довгоочікуваного врожаю!

Популярне

Подібні новини