15 мл цього засобу на 1 відро води, і мої перці стали зірками дачного кооперативу: не добриво, а скарб

Підживлювати влітку перець неймовірно важливо. Та далеко не всі добрива будуть однаково ефективними. Розповідаємо про перевірені методи, які забезпечать щедрий врожай!

Хочете виростити багато смачного перцю на городі? Чудова ідея! Перець не тільки смачний, а й корисний – в ньому купа вітамінів. Щоб урожай був хороший, важливо вчасно підживлювати рослини калійними добривами, наприклад, гуматом калію. Це органічне добриво допомагає перцю рости швидше, дає йому потрібні речовини і вирішує проблеми з розвитком.

Якщо перець довго не цвіте, можливо, в ґрунті забагато азоту.

У такому випадку варто припинити внесення азотних добрив і додати гумат калію або суперфосфат. Дефіцит калію можна визначити за станом листя – якщо кілька листків згорнулися, необхідно негайно вносити калійні добрива.

Гумат калію можна застосовувати за графіком, навіть якщо не виявляються симптоми дефіциту калію. Це допоможе стимулювати розвиток квіток, зав’язей та гарних плодів. Також гумат калію підвищить імунітет рослини, зробить її більш стійкою до хвороб, допоможе перенести погану погоду та холодні ночі, а також забезпечить хороший врожай.

Городники розповіли про рецепт ефективного добрива для перцю
Городники розповіли про рецепт ефективного добрива для перцю

Для підживлення під час бутонізації розведіть 15 мл гумату калію у відрі теплої води і полийте цим розчином кожен кущ, розраховуючи 1 відро на 2 квадратних метри. Коли з’являться перші плоди, гумат калію допоможе їм вирости більшими, довше плодоносити і зав’язати більше нових перчиків.

Поливайте цим розчином під корінь. Так ви виростите смачний перець, який можна їсти свіжим, заморозити на зиму або навіть продати сусідам.

Популярне

Подібні новини