Моїм огіркам позаздрив би сам Клопотенко: все завдяки цьому харчовому “диво-еліксиру” в липні. Я ахнула

Щоб врожай огірків був рясним, а плоди хрусткими, великими та рівними, необхідно внести у липні правильне підживлення. Розкриваємо рецепт класного добрива.

Одним з ефективних, екологічно чистих та натуральних добрив для огірків є хліб. Таке підживлення огірки потребують з початку цвітіння, у момент формування зав’язей та під час плодоношення.

Хліб містить дріжджові грибки та масу корисних мікроелементів, що позитивно впливають на врожайність і одночасно захищають рослину від шкідників та хвороб. Завдяки наявності азоту та фосфору, зав’язі з’являються міцними, не опадають, а плоди зростають дуже швидко.

До переваг такого підживлення можна віднести поліпшення структури ґрунту, збільшення зеленців, зміцнення імунітету та стресостійкості рослин, а також раннє плодоношення, яке триває до середини осені та перших холодів.

Для приготування настою підійде будь-який хліб або сухарі – свіжі, запліснявілі, старі чи тільки спечені. Чорний хліб трохи окислює ґрунт, але при цьому дріжджові грибки працюють інтенсивніше. Підгодовуйте огірки дріжджовим настоєм не частіше ніж раз на два тижні, даючи по літру на кожен кущ.

Городники розповіли, як підгодувати огірки за допомогою хліба
Городники розповіли, як підгодувати огірки за допомогою хліба

Заодно можна посипати землю золою і добре полити звичайною водою. Це дасть огіркам калій, щоб вони краще родили.

Для настою візьміть десятилітрове відро, наповніть його на дві третини хлібом, залийте теплою водою і залиште на три дні. Коли зверху з’явиться піна – добриво готове.

З цим простим рецептом ви виростите багато смачних і корисних огірків, які будуть радувати вас аж до осені.

Популярне

Подібні новини