Ще не пізно: ТОП квітів, які можна сміливо сіяти в липні. Ваші сусіди будуть у захваті від результату

В липні ще не пізно посіяти квіти, щоб встигнути насолодитися їх неймовірною красою! Розповідаємо про три варіанти, які точно прикрасять вашу дачну ділянку.

Багато хто цікавиться, які квіти можна посіяти в липні к тіні. У тінистих місцях можна посіяти наперстянку. Вона буває багаторічною або дворічною. Квітка невибаглива і в тінистому квітнику виглядає дуже декоративно, освітлюючи його. Наперстянка добре переносить посуху. Насіння наперстянки сіють з травня до липня поверхнево на вологий ґрунт.

Насіння проростає швидко та дружно. Молоді сіянці швидко розвиваються і до осені нарощують потужні розетки, які зацвітуть наступного року у червні.

Якщо після першого цвітіння вчасно видаляти відцвілі квітконоси, можна буде побачити повторне цвітіння. Забарвлення наперстянок буває різноманітним: жовтим, білим або рожевим. Наперстянка не любить застою вологи, тому її потрібно садити у пухкий, легкий ґрунт. Вона стане гарним компаньйоном для троянд, декоративних чагарників та півоній. Висота наперстянки може досягати 1 метра, розсаду висаджують на відстані 30-40 сантиметрів. Наперстянка добре росте не тільки в напівтінистих місцях, але й на сонці, якщо забезпечити їй хороший полив, особливо в спекотну погоду.

У липні також можна посіяти аквілегію. Хоч її цвітіння триває недовго, вона виглядає декоративно і після цвітіння завдяки витонченому різьбленому листю. Аквілегія зацвітає у червні. Форми та забарвлення аквілегії бувають найрізноманітнішими. Вона зростає компактним кущем, який з кожним роком стає красивішим та пишнішим.

Сучасні сорти мають ягідне або однотонне жовте листя, а також гібридні сорти з великими або махровими квітками, які завжди виділяються на клумбі. Аквілегія альпійська, висота якої не перевищує 20 сантиметрів, витончено виглядає на альпійській гірці.

Високі сорти аквілегії добре виглядають у компанії з хостами, папоротями, анемонами, геріанами, декоративними луками, півоніями та іншими рослинами. Аквілегія посухостійка, але добре росте на вологих пухких ґрунтах. Насіння аквілегії сіють з травня до липня відразу на постійне місце або на окрему грядку.

Перед посівом необхідно провести стратифікацію насіння, тобто підтримувати його у вологому стані в холодильнику 1 або 2 тижні. Це забезпечить майже стовідсоткову схожість. Через місяць після появи сходів сіянці можна пересадити на постійне місце.

Садівники розповіли, які квіти можна посадити в липні
Садівники розповіли, які квіти можна посадити в липні

Гвоздика піщана також стане чудовою прикрасою вашого квітника. Вона не тільки рясно цвіте, а й має прекрасний аромат, який відчувається здалеку. Цвітіння триває з липня до осені. Гвоздика невибаглива у догляді та посухостійка.

Популярне

Подібні новини