Беру нашатирний спирт та ще один інгредієнт у співвідношенні 1:1, і моя праска як нова – накип зник миттєво

З часом за неправильного використання праски на її підошві з'являються накип та пригар. У цій статті ви дізнаєтеся, як ефективно та швидко прибрати їх за допомогою перевірених домашніх засобів.

Слід зазначити, що першим кроком, який необхідно зробити перед початком проведення очищення праски, є перевірка покриття її підошви. Наприклад, якщо у вас тефлонова чи керамічна праска, то для них не можна застосовувати абразиви, щоб не зіпсувати техніку.
Одним з найпростіших методів, за допомогою якого можна відчистити праску від пригару, є звичайна кухонна сіль. Для цього візьміть аркуш паперу та насипте сіль на його поверхню. Далі проводьте гарячою праскою доти, поки не зійде чорний пригар.

Також почистити праску можна за допомогою оцту. Все, що вам потрібно, це змочити ватний диск у розчині оцту, а після цього протерти ним не гарячу, а холодну праску. У тому випадку, коли пригар досить сильний, візьміть нашатирний спирт та змішайте його з оцтом у співвідношенні 1:1.

Ще одним доступним та дієвим варіантом є перекис водню. Для цього методу рекомендується взяти ватний диск та змочити його розчином. Далі дуже ретельно почніть ним відтирати темні плями нагару з холодної підошви праски.

Як почистити праску від накипу та пригару: корисні поради
Як почистити праску від накипу та пригару: корисні поради

Крім того, існує спеціальний олівець, який справляється з очищенням за лічені хвилини. Просто нагрійте праску, а слідом нанесіть олівець на забруднену поверхню. Згодом він почне розплавлятися і тим самим зніме пригар. Після цього за допомогою м’якої та обов’язково сухої тканини зніміть залишки від засобу. При цьому будьте обережними, щоб не обпектися.

Для того, щоб позбутися накипу на прасці, можна скористатися лимонною кислотою. Візьміть одну столову ложку порошку та розчиніть її в теплій воді. Далі слід залити цей розчин у резервуар для води, нагріти праску до максимально високої температури, струсити та випустити пару. Зауважимо, що очищення праски варто проводити над раковиною, оскільки накип буде виходити з паром. Після завершення цього процесу ретельно витріть залишки забруднення.

Також можна скористатися газованою мінеральною водою. Залийте її в резервуар. Після цього нагрійте праску і випустіть пару.

Крім того, кожна праска має функцію самоочищення. Скористайтеся відповідною інструкцією та виконайте всі зазначені кроки.

Популярне

Подібні новини