Цей “потужний” розчин 1:5 за лічені хвилини зробив мої підвіконня як нові: просто сяють чистотою та білизною

З часом білі підвіконня здатні покриватися слідами жиру, липкими жовтими плямами тощо. Дізнайтеся, як всього лише за допомогою простих та доступних засобів відновити їхній білосніжний колір.

Найпершим засобом, котрий прийде вам на допомогу в боротьбі з будь-якими забрудненнями на підвіконні, є перекис водню, а особливо добре він здатний розчиняти жир. Для цього достатньо всього лише нанести засіб на губку та дуже ретельно протерти ним поверхні підвіконня. Потім зачекайте приблизно 3-5 хвилин, поки засіб подіє, а після цього промийте за допомогою чистої губки. В кінці, після завершення прибирання, кімнату слід обов’язково провітрити.

Наступний засіб, який просто на відмінно справляється з брудом, жовтими плямами, жиром, слідами землі та клею, у тому числі й з колами від квіткових вазонів, є звичайний засіб для миття посуду. Для того, щоб очистити підвіконня, необхідно щедро нанести цей засіб на його поверхню та розподілити за допомогою мокрої губки. У результаті має утворитися дуже багато піни. Потім зачекайте приблизно 10 хвилин, а далі за допомогою щітки середньої жорсткості протріть всю поверхню. Але якщо підвіконня виготовлене з дерева, то тоді потрібно терти уздовж волокон. Після цього варто начисто протерти підвіконня губкою. Крім того, якщо згодом провести ще 2-3 такі обробки даним засобом, то поверхня взагалі стане ідеально чистою.

Господині розповіли, як легко очистити підвіконня
Господині розповіли, як легко очистити підвіконня

Ще одним засобом для видалення плям з підвіконня є сода. Для цього розсипте її по брудній поверхні, а потім зверху протріть за допомогою ганчірки, змоченої оцтом. Залиште засіб попрацювати приблизно на 30 хвилин, а далі промийте поверхню за допомогою чистої губки. Також, як варіант, можна у рівних частинах змішати пральний порошок та соду, а далі нанести цей засіб на зволожене підвіконня та залишити орієнтовно на 2 години. Після цього слід протерти поверхню за допомогою щітки.

Для боротьби з грибком або цвіллю експерти рекомендують використовувати борну кислоту. Для цього слід змішати в рівних частинах борну кислоту та оцет, а після цього розвести отриману суміш водою у пропорції 1:5 та протерти цим засобом забруднені ділянки підвіконня.

Популярне

Подібні новини