Тепер саджаю тільки жіночі зубчики: озимий часник виростає розміром з яблуко. Як вибрати і як відрізнити

Ми саджаємо і вирощуємо часник щороку. Проте, не завжди вдається отримати гарний врожай. Розповідаємо нюанси висадки цієї городини, які принесуть вам багато гарних плодів.

Озимий часник завжди був незамінним атрибутом на кухні українців. Наші пращури вірили, що це не просто городина, а справжній оберіг від злих сил. Однак при посадці багато хто не знає, що не всі зубчики підходять у якості посівного матеріалу. Нумо розбиратися, що можна та не варто висаджувати на грядку.

Як правильно висаджувати часник?

Агрономи розповіли про важливу останню підгодівлю цибулі та часнику
Городник розповів, чому на посів часнику треба лишати тільки жіночі зубчики

Досвідчені городники стверджують, що для гарного врожаю слід вносити у землю так звані “жіночі” зубчики. Їх можна впізнати за їхньою формою. Виглядають вони, як великі надуті крапельки, мають широке брюшко, а угорі звужений хвостик. На вигляд мають глянцеву гладку структуру та швидше проростають. Саме вони і будуть помічними при посадці, бо добре родитимуть. Важливо також враховувати, що зубчики мають бути здоровими, без ознак гнилі або ушкоджень.

Є також і “чоловічі” зубчики. Вони дрібні, витягнуті та пласкі. Якщо потримати їх у руці, то одразу відчуєте їхні гострі краєчки, а за формою ці “товариші” будуть нагадувати трикутник. На форумах дачники розповідають, що такі частинки часнику краще додати у страви, бо все одно не проростуть, або дадуть ну зовсім мізерний врожай.

Експерти розповіли, чим найкраще підживлювати часник в липні
Городник розповів, чому на посів часнику треба лишати тільки жіночі зубчики

Перед посадкою “жіночі” зубчики потрібно спершу замочити на 45 хвилин у розчини фурациліну. На 1 літр води достатньо буде всього 2 таблетки. Це допоможе уникнути зараження грибком та простимулює овоч до кращого родіння. Після такої процедури 3-4 дні просушуємо посівний матеріал і лише після цього будемо висаджувати у грядку. Варто зазначити, що від верхньої оболонки їх чистити не потрібно.

Популярне

Подібні новини