Популярні дерева, які можуть стерти у нуль ваш фундамент: подумайте тричі, перш ніж садити їх біля будинку

При плануванні саду потрібно враховувати не лише його естетичний вигляд, а й практичні аспекти. Давайте розглянемо, які дерева точно не варто висаджувати коло будинку.

Дерева на ділянці не просто красивий, а й необхідний елемент. Вони стримують ґрунт від ерозії, зменшують силу пориву вітру, стають будиночком для птахів, які злітають додолу поїдати шкідників, охолоджують простір. Втім, не всі види можна висаджувати коло будинку. І мова піде не про забобони, а про практичний аспект.

Перше дерево, якого слід остерігатися, це верба. Її коренева система відома своєю агресивністю та потужністю. Їхнє коріння може проникати на великі відстані в пошуках води. Якщо посадити вербу близько до будинку, вона може пошкодити труби, дренажні системи і, зрештою, фундамент.

Садівник розповів, які дерева не можна саджати коло будинку

Ще одне дерево — тополя. Як і верба, вона має сильне коріння, здатне здійняти догори навіть асфальт. Навіть без води рослина може запустити свої корені під фундамент та почати його підривати. Ще один аспект — пух. Він влітку наче сніг засипле вашу ділянку і буде всюди, навіть у посуді.

Згадаймо і про березу. Хоч ця красуня виглядає неймовірно, але краще не садити її коло оселі. Їй потрібно дуже багато води. Якщо у вас буде газон, то він пожовкне за лічені дні, адже сильні розгалужені корені дерева будуть натягувати на себе всю воду.

Садівник розповів, які дерева не можна саджати коло будинку

Клен також не є гарним варіантом для прибудинкової території. Хоча ці дерева неймовірно красиві та часто використовуються в озелененні, їхнє коріння розростається швидко, може оплітати труби і навіть їх розривати.

Дуб — останній у цьому списку. Йому краще виділити зону подалі від будинку, де у найскромнішому кутку саду. Його корені також можуть пошкодити фундамент, а ще знищити всі мощені або асфальтовані доріжки.

Популярне

Подібні новини