Ця “вогняна вода” за рецептом домогосподарки з Вінниці швидко вижене попелицю з городу: перевірила і ахнула

Якщо на ділянці завелася попелиця, доведеться постаратися для її усунення, інакше весь урожай та рослини будуть поїдені цим дрібним шкідником.

Сьогодні ми розповімо три простих та ефективних способи боротьби з цією комахою, які допоможуть вам просто і бюджетно позбутися небезпечних шкідників.

Перший засіб – це горілка. Розчини на основі горілки використовуються і для дерев, і для кущів. Беремо 20 грамів господарського мила, натираємо його на тертці, змішуємо з невеликою кількістю теплої води і розводимо в одному літрі горілки.

Такою сумішшю потрібно обприскувати кору дерев, зворотний бік листя та їх розетки, а також ділянки рослин, де видно великі скупчення попелиці.

Другий засіб – це кока-кола. Цей напій містить ортофосфорну кислоту, яку попелиця не переносить. Вона роз’їдає тулуб комахи, і він швидко гине. Розведіть 2 літри кока-коли на одне відро води та обприскуйте рослини від шкідників.

Експерти розповіли, як легко позбутися попелиці на городі
Експерти розповіли, як легко позбутися попелиці на городі

Третій засіб – це господарське мило. У його складі міститься капронова кислота, яка швидко виведе як мінімум 90 відсотків попелиці з вашої ділянки. Беремо 300 грамів натертого мила, заливаємо його двома літрами теплої води, перемішуємо до повного розчинення, після чого додаємо в цю суміш вісім літрів холодної води та ретельно розмішуємо.

Ставимо розчин на 30-40 хвилин, щоб випав осад, і обприскуємо рослини. А вже коли попелиця загине, можна змити мильну плівку з рослин проточною чистою водою.

Як бачите, все неймовірно просто, а результат точно вас здивує. Бажає успіхів та щедрого врожаю!

Популярне

Подібні новини