Дізналася тільки у 40 років: як зрозуміти, що вже настав час заміни ґрунту в горщиках кімнатних квітів

Вчасна заміна ґрунту у вазонах кімнатних рослин допомагає їм рости здоровими та мати рясне цвітіння. Дізнайтеся, коли саме потрібно проводити процедуру заміни землі.

Зазвичай на те, що вже настав час замінити ґрунт у вазоні кімнатної рослини, вказує поява соляних відкладень на поверхні землі. Однак експерти виділяють ще декілька ознак, котрі говорять про те, що варто провести дану процедуру.

Зокрема, заміна ґрунту проводиться у тому випадку, коли кімнатну рослину вже потрібно пересадити. Наприклад, деякі кімнатні рослини рекомендується пересаджувати не частіше одного разу на 2-3 роки. Зрозуміло, що за цей період ґрунт вже своє “віджив” та втратив усі поживні речовини, тому у цій ситуації рекомендується змінювати верхній шар на новий.

Проте пересаджувати великого розміру рослини буває ще тим випробуванням, через це можна провести тільки заміну верхніх шарів ґрунту. Крім того, перед початком проведення процедури радять спершу додати до землі трішки поживних гранул, а вже тоді засипати її у вазон.

Як зрозуміти, що час замінити ґрунт у вазоні кімнатної рослини: корисні поради
Як зрозуміти, що час замінити ґрунт у вазоні кімнатної рослини: корисні поради

Як стверджують експерти, квіти не варто часто пересаджувати. Тому якщо коріння вилізло назовні, то його можна тільки присипати свіжою землею, але попередньо потрібно зняти верхній шар.

Також заміна ґрунту у горщиках кімнатних рослин проводиться у тому випадку, коли не потрапляє вода та повітря. Адже під час окиснення землі на поверхні починають з’являтися соляні відкладення, цвіль та кірка. Ці неприємні явища становлять загрозу для рослини, і в результаті вона може навіть загинути. Саме тому спершу необхідно зняти верхній шар землі, промити корені квітки, а вже потім насипати новий ґрунт.

Окрім того, рослини потребують повної заміни землі при зараженні хворобами або шкідниками. Але при цьому рекомендується провести обробку нового ґрунту за допомогою спеціальних засобів. Це допоможе уникнути розмноження різноманітних хвороботворних бактерій.

Експерти рекомендують щороку змінювати землю для тих видів квітів, яким потрібне часте пересаджування, а для всіх інших – не частіше, ніж один раз на 2 роки. Проте також необхідно звертати увагу на загальний стан рослин.

Популярне

Подібні новини