Знайома прачка підказала, що додати в пралку, аби на виході отримати м’які рушники: 1 проста хитрість

Прання рушників буде набагато приємнішим, якщо ви будете знати про цей простий секрет. Розповідаємо, як правильно очищати їх, аби тканина була м'якою.

Загорнутись у теплий і м’який рушник після свіжого літнього душу – невже щось може бути кращим за це відчуття? Втім, постійне використання рушників може зробити їх жорсткими. Якщо ви довго не могли досягти такого “пухнастого” ефекту, то варто розповісти про один простий лайфхак.

Прачки використовують один з описаних нижче способів допоможе зробити рушники ідеальними. Жорсткість з’являється через неправильно обраний режим прання чи низьку якість води. Крім того, поганий мийний засіб також може стати причиною.

Як правильно прати рушники

Тепер розповідаємо про найголовніше – як все-таки зробити рушники м’якими знову? Замість кондиціонера потрібно залити у пральну машину сольовий розчин. Змішайте ложку солі з гарячою водою до повного розчинення та залийте у відсік для кондиціонера. Якщо рушники занадто тверді, то перед пранням їх рекомендують замочити у сольовому розчині на пів години.

Експерти розповіли про секрети прання рушників і як зробити їх м'якими після цього
Експерти розповіли про секрети прання рушників і як зробити їх м’якими після цього

Крім того, існує ефективніший спосіб. Перед пранням потрібно зробити розчин зі звичайної соди та води. Перемішайте їх та залиште рушники в розчині. Через 15 хвилин дістаньте рушники з води та покладіть у барабан. Трішки розчину залийте у відсік для кондиціонера.

Найголовніше правило, яке потрібно виконувати завжди – заповнювати барабан пральної машини всього наполовину, а також використовувати мийні засоби на основі силікону. У такому разі рушники будуть очищуватись правильним чином.

Експерти розповіли про секрети прання рушників і як зробити їх м'якими після цього
Експерти розповіли про секрети прання рушників і як зробити їх м’якими після цього

Правильний процес сушіння також допомагає зберігати м’якість. Не використовуйте для цього батареї – краще зупинитись на спеціальній сушарці або ж розвісити рушники на балконі чи на вулиці.

Популярне

Подібні новини