Маленькі хитрощі від моєї 76-річної бабусі: вони допоможуть з легкістю очистити брудні нігті після городу

Наразі триває один із найактивніших сезонів для городників. Але обрізка рослин, прибирання бур'янів тощо здатні неабияк вплинути на стан рук. Дізнайтеся, як швидко очистити нігті після цих робіт.

Під час роботи на городніх ділянках варто захищати свої руки за допомогою рукавичок. Але якщо їх використання приносить дискомфорт або вони просто відсутні, то після завершення робіт скористайтеся цими дієвими лайфхаками, котрі допоможуть без зайвих зусиль очистити нігті.

Для того, щоб достатньо легко очистити нігті від бруду після городу, експерти рекомендують використовувати перекис водню. Необхідно просто налити у зручну ємність 0,5 літра води та додати 1 чайну ложку перекису водню, а потім потримати руки у цьому розчині. Для підсилення ефекту можна ще додати приблизно 3-4 краплі нашатирного спирту.

Крім того, можна приготувати ще один розчин на основі перекису водню. Зокрема, необхідно взяти теплу воду, близько 500 мілілітрів, та додати до неї наступні інгредієнти: 100 мілілітрів перекису водню, 20 мілілітрів нашатирного спирту та 20 мілілітрів засобу для миття посуду. Після цього слід занурити руки у воду та потримати близько 10 хвилин. Потім варто за допомогою щітки обережно потерти найбільш забруднені ділянки на руках та під нігтями та змити водою. Вкінці слід витерти руки та обов’язково нанести живильний крем.

Експерти розповіли, як швидко очистити брудні нігті після городу
Експерти розповіли, як швидко очистити брудні нігті після городу

Також досить ефективно очистити руки після роботи на городніх ділянках допоможе лимонна кислота. Для цього рекомендується взяти лимонну кислоту та додати трохи води. У результаті має вийти суміш, схожа на пасту. Далі цей засіб необхідно нанести на долоні, рівномірно розподіливши по забруднених ділянках, потримати декілька хвилин, а потім змити теплою водою.

До того ж замість лимонної кислоти можна взяти сік свіжого лимона. Він допоможе достатньо легко очистити весь бруд з-під нігтів. Для цього всього лише потрібно відрізати скибку лимона та ретельно потерти нею нігтьову пластину. У тому випадку, коли бруд потрапив дуже глибоко, можна використати дерев’яну паличку або інші інструменти для манікюру.

Для наступного цікавого та дієвого способу очищення нігтів від бруду вам знадобляться недостиглі зелені плоди та ягоди. Можна використовувати все, що є на городі: виноград, зелені яблука, смородину, помідори тощо. Для цього просто необхідно розтерти у долонях кілька ягід, зачекати декілька хвилин, а потім помити руки з милом.

Популярне

Подібні новини