Ці копійчані засоби за лічені хвилини приберуть осине гніздо на ділянці: метод працює вже 100 років

Оси виконують важливу функцію для городніх ділянок: харчуються шкідниками плодових та овочевих культур. Але інколи вони можуть ставати неприязними до людей, тому їх краще вчасно прибирати.

Як стверджують експерти, для того щоб прибрати осине гніздо з ділянки, можна застосовувати як спеціальні хімічні засоби, так і перевірені роками надійні народні способи.

Достатньо дієвим способом у боротьбі з осами є застосування інсектицидів – препаратів, які використовують, щоб прогнати шкідників. На сьогоднішній день на ринку представлений дуже великий вибір спеціальних хімічних препаратів. Проте, щоб зрозуміти, який саме засіб необхідно придбати, слід дивитися на місце розташування даного гнізда.

Наприклад, для виведення осиного гнізда з відкритої ділянки рекомендують користуватися засобами з різкими запахами (дихлофоси). У важкодоступних місцях радять застосовувати інсектицидні димові шашки. Для видалення осиного гнізда в житлових приміщеннях слід використовувати емульсійні препарати без ароматів з найменшою кількістю токсичних речовин. У тому випадку, якщо у вас стоїть мета прогнати ос, але при цьому їх не знищувати повністю, варто скористатися спеціальним засобом – рідким димом.

Щодо народних методів, то тут можна застосувати мийний засіб. Для цього потрібно налити рідину у вулик та трішки зачекати. Ця мильна основа не дасть шансу комахам вибратися, і в результаті вони загинуть, бо кисень не буде потрапляти у їхнє житло.

Народні засоби, як прибрати осине гніздо на ділянках: поради знавців
Народні засоби, як прибрати осине гніздо на ділянках: поради знавців

До того ж можна провести обкурювання. Цей метод належить до одних із найбільш безпечних. Проте, щоб з часом після проведення даної процедури оси не повернулися назад, слід знищити вулик.

Також можна за допомогою інсектицидів без запахів обробити шматочки солодких фруктів та розмістити їх поруч із гніздом або в інших місцях, де збираються комахи. Після вживання таких приманок оси загинуть.

Крім того, можна використати пляшку із солодкою водою. Для цього слід обрізати верхівку пляшки та залити туди воду разом із варенням або ж цукром. У результаті оси будуть злітатися всередину на цей солодкий аромат. Проте час від часу потрібно буде звільняти ємність від комах, які вже загинули, та змінювати воду. Ці пастки рекомендується розміщувати біля осиних гнізд та поруч із фруктовими деревами. Також до сиропу можна додати інсектициди.

Експерти не рекомендують проводити процедуру знищення комах у денний час, оскільки оси у цей період достатньо агресивні та активні. Пам’ятайте, що перед початком процедури варто підготувати захисний одяг.

Популярне

Подібні новини