Цей доступний розчин 1:1 творить дива на городніх ділянках: всі сусіди кусають лікті від заздрості

З бананових шкірок можна власноруч приготувати достатньо ефективне підживлення як для городніх культур, так і для квітів. Розповідаємо, як правильно підгодовувати рослини цим поживним добривом.

Як стверджують експерти, бананова шкірка містить велику кількість корисних речовин, зокрема калій, магній, натрій і фосфор. Рослини достатньо добре реагують на таке підживлення, і головне, що алергічної реакції на банан майже не відбувається. Підгодовувати шкіркою банана можна такі види рослин: томати, кабачки, картоплю, огірки, баклажани, болгарський перець, троянди та абсолютно всі види цитрусових.

Виділяють декілька способів приготування підживлення. Для першого – потрібно подрібнити шкірку банана блендером. Далі слід залити отримане пюре окропом у співвідношенні 1:1 (на один літр води одна бананова шкірка) та поставити розчин приблизно на 3-4 дні в темне місце.

Перед початком поливу варто розвести концентрат у співвідношенні 1:5. Для цього на одну частину настою потрібно додати п’ять частин води, яка вже відстоялася та має кімнатну температуру. У тому випадку, коли підживлення настоювалося тільки 2 дні замість 5, то тоді рекомендується зменшити пропорцію звичайної води до 1:3. Цей настій радять застосовувати для проведення обприскування пагонів та листя, а також для прикореневого поливу. Зберігати засіб слід у темному холодному місці.

Городники розповіли, як перетворити бананові шкірки на добриво
Городники розповіли, як перетворити бананові шкірки на добриво

Окрім того, для самостійного приготування добрива можна застосовувати висушену бананову шкірку. Підсушити її можна за допомогою духовки або на сонці. Після висихання шкірку необхідно покришити до порошкоподібного стану, а потім залити окропом та поставити в темне місце орієнтовно на 48 годин.

Наступний ефективний метод – закопати цілу шкірку поруч з рослиною. Процес гниття достатньо стрімко розпочнеться, і вже всього лише за 3-4 дні ґрунт почне насичуватися корисними речовинами.

Також бананову шкірку можна застосовувати як підживлення для фіалки, троянди, орхідеї, гібіскуса, алое, фікуса, кактуса. Вона допоможе отримати рясне цвітіння. У цій ситуації розчин можна застосовувати як для проведення поливу, так і для обприскування. Проте засіб рекомендується профільтрувати за допомогою марлі.

Популярне

Подібні новини