Бабуся-сусідка назвала речі, які не можна очищати мийним засобом для посуду: я була вражена, коли дізналась

Сьогодні практично жодна людина не уявляє свого прибирання без спеціальних мийних засобів. Проте виявляється, що існують деякі види речей, які не рекомендується мити цими речовинами.

Спеціальні засоби для миття посуду – наші часті помічники під час прибирання. Вони чудово справляються не тільки з очищенням столового посуду, а ще й здатні видаляти жирні плями з одягу, знежирювати кухонні шкафчики, очищати сліди у ванній кімнаті тощо.

Проте, не зважаючи на їхню багатофункціональність, існують речі, які в жодному разі не слід мити миючим засобом, оскільки можна завдати їм значної шкоди. Зокрема, до таких речей належать поверхні з дерева або покриття підлоги. Оскільки оброблену деревину зазвичай вкривають натуральними оліями чи захисним глянцевим шаром, котрі можуть змитися разом із милом та зробити поверхню беззахисною перед пошкодженнями. Тому для таких речей рекомендується застосовувати тільки спеціальні засоби для очищення речей з дерева чи поліроль – це допоможе також прибрати відбитки пальців.

Експерти назвали речі, які не можна очищати засобами для миття посуду
Експерти назвали речі, які не можна очищати засобами для миття посуду

Наступне, що не можна мити засобами для миття посуду, – це речі зі шкіри. Тому, що шкіра належить до органічних матеріалів, котрі містять природні олії, через це засіб може залишати мильні залишки або й взагалі видалити ці олії. У результаті це спричинить втрату природного блиску. Для очищення шкіри без шкоди для матеріалу рекомендується приготувати розчин 50:50 з білого оцту та дистильованої води. Перед очищенням поверхні варто змочити ганчірку або губку в мийному розчині. Далі потрібно промити ганчірку, а потім знову протерти річ, щоб позбутися залишків мила.

Також не можна використовувати мийні засоби для речей із шовку, оскільки цей засіб здатний пошкодити їхню ніжну тканину. Перед пранням рекомендовано глянути інструкцію з догляду та користуватися виключно м’якими, не біологічними мийними засобами, які спеціально розроблені для делікатної тканини.

Крім того, очищувати мийними засобами не радять чавунну сковорідку, оскільки це вплине на результати її приправлення, фактично знімаючи весь захисний шар. Щоб очистити цю сковорідку, її радять спершу замочити у гарячій воді, потім додати сіль та обережно видалити залишки від їжі за допомогою жорсткої щітки або губки.

Популярне

Подібні новини