Беру 3 чайні ложки та 1 склянку води – і плям від трави на одязі та взутті як і не було: речі мов новенькі!

Літо – це час активного відпочинку на природі. Але плями від трави на одязі чи взутті можуть неабияк зіпсувати настрій. Дізнайтеся, як з легкістю прибрати ці забруднення та повернути речам чистоту.

Перша за все, запам’ятайте, що свіжі плями від трави в жодному разі не слід терти за допомогою ганчірки, сухої або вологої серветки. Також, щоб було простіше вивести забруднення від трави, потрібно не затягувати з пранням. Окрім того, спершу будь-який засіб рекомендується протестувати на меншій ділянці одягу чи взуття.

Для того, щоб з легкістю очистити плями від трави на футболці, варто приготувати розчин зі звичайної кухонної солі. Для цього на половину склянки води необхідно взяти 3 чайні ложки солі. Далі у цьому розчині слід замочити футболку приблизно на 15-20 хвилин, а потім прополоскати її та випрати за допомогою пральної машинки.

Ще один дієвий засіб, який достатньо швидко впорається з плямами від трави на футболці, – це спирт у поєднанні з господарським милом. Для цього потрібно нанести спиртовмісну рідину (спирт, одеколон, горілку) на забруднену ділянку та потерти цю пляму спиртом, а потім зачекати приблизно одну годину. Далі варто намилити забруднення за допомогою господарського мила та залишити орієнтовно на 30 хвилин. Після цього необхідно повністю випрати футболку мильною стружкою чи порошком.

З цим дієвим засобом ви з легкістю зможете прибрати плями від трави зі свого улюбленого одягу
З цим дієвим засобом ви з легкістю зможете прибрати плями від трави зі свого улюбленого одягу

Для очищення плям від трави на джинсах можна використати як вище зазначені способи, так і перекис водню. Для цього спершу потрібно під тканину покласти поліетилен. Далі змочити забруднення за допомогою перекису та залишити приблизно на 25-30 хвилин.

Також для видалення свіжих плям від трави на джинсах можна скористатися окропом. Для початку варто натягнути джинсову тканину, а потім щедро полити забруднення за допомогою окропу та випрати річ в машинці або руками.

Для того, щоб прибрати плями від трави на кросівках, рекомендовано застосувати зубну пасту. Наприклад, для білого взуття можна взяти пасту з відбілюючим ефектом, а для кольорового – підійде і звичайна. Для цього необхідно змочити водою забруднення на взутті та нанести на нього зубну пасту. Потім кілька хвилин потерти кросівки за допомогою щітки. Після цього слід спершу витерти взуття вологою ганчіркою, а потім сухою.

Популярне

Подібні новини