Популярні дерева, які можуть стерти під 0 ваш фундамент: перш ніж висаджувати їх, зважте всі “за” і “проти”

Часто, плануючи свою ділянку навколо приватного будинку, ми не замислюємося про те, які дерева можна та не можна висаджувати. Цей момент особливо важливий, якщо ви не хочете лишитися фундаменту.

Часто буває так, що ми плануємо зробити гарний ландшафт коло оселі, а натомість здобуваємо собі купу проблем. Ви точно знаєте, що існують дерева, які не варто висаджувати коло будинку і редакція сайту “Добрі новини” хоче нагадати про 5 найнебезпечніших видів.

Перш за все, варто згадати про тополю. Це дерево швидко росте, має розгалужену кореневу систему, яка поширюється на великі відстані. Коріння цього дерева пролізе під фундамент, обплете ваші труби. Ще один неочевидний мінус — це те, що рослина потребує чимало води. Якщо у вас є газон, то тополя вам точно не друг, бо скільки б ви не поливали ділянку, все одно трава лишиться жовтою, а дерев’яній ненажері буде все ще мало вологи.

Садівники розповіли, які дерева можуть пошкодити фундамент

Друге дерево, якого слід уникати біля будинку, це верба. Вона за рік може вимахати на значну висоту та запустити своє агресивне коріння під фундамент. Корені настільки потужні, що у пошуках води здатні здійняти навіть бетон.

Клен також не є найкращим вибором для посадки біля будинку. Це дерево має велику кореневу систему, яка може поширюватися на значні відстані. Корені клена можуть проникати в тріщини в фундаменті, розширюючи їх і посилюючи пошкодження. Окрім цього, падіння листя восени може забивати водостічні системи, що також може створити додаткові проблеми.

Садівник розповів, які дерева не можна саджати коло будинку
Садівники розповіли, які дерева можуть пошкодити фундамент

Не варто садити коло хати і дуби. Так, вони безперечно гарні та наповнять ділянку неповторною атмосферою, але їхнє коріння здатне також псувати фундамент та асфальтовані доріжки. Ще один момент, після якого ви точно не захочете садити коло будинку дуб: він дуже сильно притягує блискавку та загоряється моментально.

Останньою в цьому списку буде сосна. Ще з давніх-давен наші пращури вірили, що це дерево не приносить доброї долі своїм господарям. Вона легко руйнує фундамент і, як і дуб, також легко притягує електричні розряди з атмосфери.

Популярне

Подібні новини