Відгородилася від настирливої сусідки “живою огорожею”: популярні кущі, які можуть стати гарним живоплотом

Бажаєте заховатися від настирливих очей сусідів та не городити на ділянці профнастил чи сітку? Рекомендуємо створити живу огорожу, а які саме кущі підійдуть для цього — дізнайтеся у матеріалі.

Часто буває так, що на ділянці хочеться створити гарну огорожу, яка буде не лише милувати око, а й заховає вас у прохолодній тінистій гущині. Ви буквально на ділянці можете зробити дрімучий ліс. Для цього найкраще підходять чагарникові кущі.

Один із таких носить нестандартну назву: “Лавровишня”. Рослина вважається вічнозеленою, швидко росте, настільки, що може сягнути 5 метрів вгору. Вона має густе листя, яке залишається яскравим протягом усього року. Щільні гілочки — дуже цупкі, і навіть кіт через них не проскочить.

Експерти назвали найкращі види кущів для створення живої огорожі

Ще одним чудовим вибором є самшит. Цей кущ також вічнозелений, він відомий своєю компактністю та густим листям, що робить його ідеальним для низьких та середніх живих огорож. Його дуже легко обрізати, втім якщо цього не робити, то він може вимахати навіть до 12 метрів у висоту.

Барбарис — це ще один чудовий варіант, щоб створити живий паркан. Цей кущ має красиву яскраву зелену масу, яка змінює колір протягом року, додаючи вашому саду різноманітності. Він невибагливий до ґрунту і добре переносить обрізку. Також ця рослина буде захищати вашу ділянку гострими шипами від надокучливих гостей.

Експерти назвали найкращі види кущів для створення живої огорожі

Для тих, хто шукає квітучу огорожу, чудовим варіантом буде форзиція, яку у народі називають “жовтодзвін”. Цей кущ навесні вкривається яскраво-жовтими квітами, які створюють справжнє свято кольору. Рослина швидко росте, через 5 років висота може сягнути 2,7-3х метрів. Вона легко адаптується до різних умов та потребує мінімального догляду. Також варто відзначити морозостійкі властивості.

Популярне

Подібні новини