Коли краще поливати помідори – вранці чи ввечері? Подумайте тричі, перш ніж зробити: є золоте правило

Полив томатів — один з найрозповсюдженіших нюансів, який часто стає причиною появи і грибку, і шкідників. Як не припуститися помилки та як правильно вносити воду? Дізнайтеся у матеріалі.

Годі й розповідати, наскільки томати потребують води. За допомогою цієї рідини вони поглинають поживні речовини та нарощують свої плоди. Проте, помідори — достатньо капризна і вибаглива культура, яка може негативно відреагувати на неправильний полив.

То як же догодити цим вередухам? Коли правильно їх напувати?

Добриво для помідорів на основі йоду
Городник розповів, в який час потрібно поливати помідори

Часто городники починають обдавати водою кущики прямо зранку. І це не є помилкою! На початку дня температура повітря зазвичай нижча, а сонце ще не настільки активне, що дозволяє воді проникати глибоко в ґрунт, не випаровуючись швидко. Втім, тут можна дещо схибити. Якщо поливати зі шланга і робити це просто хаотично, а не під корінь, є ризик, що ви обпечете листя. Рідина, що потрапляє на листя під дією сонячного проміння спрацьовує, як лінза та залишає плями.

На фоні цього вечірній полив має свої переваги. Після заходу сонця, температура знижується, а активність сонця зменшується, що дозволяє воді повільніше випаровуватися. І кущі довше можуть поглинати таку необхідну для них рідину. Тут ви можете не старатися поливати під корінь, адже до ранку листя точно просохне і лишиться без опіків. Однак вечірній полив може призвести до того, що листя залишиться вологим на ніч, що створює сприятливі умови для розвитку грибків та інших хвороб.

Експерти порадили дієвий спосіб прискорити процес дозрівання помідорів у відкритому ґрунті
Городник розповів, в який час потрібно поливати помідори

Найкраще влітку робити так: десь о 7-8 вечора слід злегка розпушити ґрунт біля стебел та розкопати його до появи перших крупних корінців. У таку своєрідну лунку обережно вливаємо 3-5 літрів води. Даємо їй проникнути всередину і лише тоді закопуємо. Це допоможе кущам насититися рідиною та унеможливить появу гнилі на зеленій масі й плодах.

Популярне

Подібні новини