Бабуся навчила секретним технікам догляду за гортензією в горщику: такого рясного цвітіння в житті не бачила

Гортензія – досить примхлива рослина, яка потребує правильного догляду. Дізнайтеся, як часто варто поливати вазон і яке підживлення потребує рослина, щоб тішити вас рясним цвітінням.

Для того, щоб гортензія радувала вас своїм квіточками, вона потребує сприятливих умов. Перш за все слід забезпечити їй правильне освітлення. Гортензія належить до світлолюбних рослин, а тому в приміщенні її найкраще буде розмістити на південному підвіконні. Проте слід берегти її від попадання прямих сонячних промінчиків. Експерти рекомендують створити для квітки розсіяне освітлення. Також зверніть увагу, що горщик варто берегти від протягів та різких перепадів температури.

Крім того, гортензія потребує дуже щедрого та систематичного поливу влітку, коли тільки починає підсихати верхній шар землі. Здійснювати полив радять за допомогою відстояної води. До того ж рекомендується проводити обприскування листя квітки, проте не потрапляти на її квітучу ділянку, бо в іншому випадку гортензія почне в’янути. Однак у зимовий сезон спокою рослину не рекомендують дуже часто поливати.

З цими простими порадами ваша гортензія в горщику буде довго квітнути та тішити око
З цими простими порадами ваша гортензія в горщику буде довго квітнути та тішити око

Для насичення ґрунту слід використовувати мінеральні комплекси для квітучих квітів (рододендронів, азалій тощо). Це підживлення рекомендується вносити декілька разів на місяць. Весною або літом рослину можна підгодовувати органічними або мінеральними добривами, дотримуючись зазначених інструкцій виробника.

Також обов’язково варто проводити обрізку домашньої гортензії. Цю процедуру радять здійснювати два рази на рік (весною та осінню). Зокрема, навесні необхідно прибрати слабкі стебла, а восени біля куща, який вже відцвів, слід зрізати під самий корінь його ослаблені стебла та вкоротити здорові стеблинки приблизно на 50% від початкової довжини.

Таким чином, забезпечивши оптимальні умови, правильну обрізку, регулярний полив, постійне підживлення та яскраве розсіяне освітлення, гортензія неодмінно віддячить вам своїм рясним цвітом.

Популярне

Подібні новини