Ваша смородина зимуватиме тепліше, ніж кіт на печі: простий городній трюк від тітки Марини з села

Після того як з куща смородини будуть зібрані всі ягоди, вже час задуматися про врожай наступного року та обслужити свій кущ. Розповідаємо всі тонкощі догляду.

Спочатку видаляються всі бур’яни біля куща, ґрунт розпушується та збагачується киснем. Потім його потрібно добре полити відром води, і вже після цього зробити останнє цього року підживлення, яке дасть кущу сили на зимівлю та майбутнє плодоношення.

Серед мінеральних добрив оптимальним вважається калійно-фосфорне підживлення, яке взимку допоможе зберегти імунітет проти морозу, а вже навесні активізується і дасть потужний старт для зростання. Фосфорно-калійні добрива можна купити у будь-якому магазині.

Підійде суміш суперфосфату та сірчанокислого калію або монофосфат калію. В одному відрі води розводять столову ложку добрива, розчиняють та виливають під кущ.

Городники розповіли, що треба зробити зі смородиною в серпні
Городники розповіли, що треба зробити зі смородиною в серпні

Азотні добрива восени застосовувати не можна – вони сприятимуть наростанню зеленої маси навіть узимку, що призведе до загибелі куща. Найуніверсальнішим добривом є деревна зола. Для отримання поживного коктейлю деревну золу змішують з коров’яком у пропорції один до двох, додають по одній склянці суміші та заливають відром води.

Коктейль настоюється протягом тижня, після чого вноситься під кущ. Це добриво зробить ґрунт пухким і повітряним, а ефект від підживлення збережеться протягом двох років.

Рослина отримає калій, кальцій та фосфор, які допоможуть кущу витримати морози, зроблять майбутні ягоди більшими, соковитими та солодкими. Їх кількість значно збільшиться за умови правильного догляду за кущем.

Популярне

Подібні новини