Це “чарівне” підживлення всього лише з 2 доступних інгредієнтів наділило мою орхідею рясним цвітом

Орхідеї зачаровують своєю неповторною красою та витонченістю. Проте вони потребують ретельного догляду та вчасного підживлення. Дізнайтеся, як можна поливати ці рослини за допомогою рисової води.

Як стверджують експерти, у складі рисової води міститься велика кількість поживних речовин, котрі дуже добре впливають на ріст та розвиток орхідеї, зокрема, сприяють зміцненню коренів та покращують процес фотосинтезу. Через це рисову воду використовують як органічне добриво, щоб стимулювати розвиток рослини і забезпечити їх необхідними поживними речовинами для активного росту.

Для приготування такого “потужного” підживлення знадобиться всього-на-всього два доступних інгредієнти: вода та рис. Для цього слід у воді замочити невелику кількість рису приблизно на 30 хвилин або навіть трішки довше. Однієї склянки рису достатньо, щоб забезпечити підгодівлю для п’яти-шести орхідей на кілька місяців. Якщо вам необхідно менше, то спробуйте використовувати 1/2 або ж і взагалі тільки 1/3 склянки.

Крім того, рекомендується спочатку підсушити рис на сковорідці приблизно протягом 3 хвилин, а потім подрібнити його за допомогою блендера або кавомолки.

З цим доступним підживленням ваша орхідея неодмінно ростиме здоровою
З цим доступним підживленням ваша орхідея неодмінно ростиме здоровою

Далі необхідно процідити рисову воду в іншу ємність, наприклад, пляшку чи банку, а після цього залишити цю суміш на деякий час для утворення процесу бродіння – від одного дня до одного тижня. Після цього приготовлений розчин радять зберігати в темному місці подалі від прямих сонячних промінців. До того ж варто забезпечити доступ повітря до суміші, нещільно закриваючи пляшку або накриваючи ємність пористою тканиною.

За допомогою рисової води можна проводити не лише полив, а ще й обприскування листя та коренів. Для цього отриманий розчин слід розбавити рівною кількістю води. Полив можна проводити протягом усього року, проте особливо корисно здійснювати цю процедуру під час періоду цвітіння. Однак для отримання позитивного результату поливати рослину рисовою водою потрібно один раз на два тижні, не частіше, при цьому слід чергувати зі звичайною водою.

Експерти зауважують, що цей метод працює, якщо використовувати рисову воду помірно. В іншому випадку надмірне застосування може призвести до перенасичення землі та гниття коренів.

Популярне

Подібні новини