Забудьте, що таке шкідники на городі: посадіть лише 5 квіток – і вашому цвітінню позаздрять всі сусіди

Прекрасні рослини, що випромінюють здоров'я – радість для кожного садівника. І природа сама пропонує рішення, які будуть цінними союзниками проти шкідливих надокучливих комах.

Як розповідають досвідчені садівники, розумне використання певних видів квітів може перетворити простий город на збалансовану та стійку екосистему. Так, серед всього різноманіття варто посадити лише 5 основних квіток, і ви не лише захистите свої овочі, але й сприятимете здоровому біорізноманіттю.

5 ключів до здорового городу

Зауважимо, що названі нижче квіти – не універсальні засоби, коли йдеться про захист овочів. Кожна з них має свої властивості.

Так, одна з незамінних – настурція, яка не лише вражає жовтими та червоними кольорами, а і є справжнім щитом від тлі, вона ж попелиця. Все через те, що квітка виділяє речовину, яка відлякує цих комах.

Відомі 5 видів квітів, які позбавлять від шкідників на городі
Відомі 5 видів квітів, які позбавлять від шкідників на городі

Прекрасні чорнобривці також відомі своєю репелентною дією проти нематод, з якими буває доволі складно боротися. І вся справа також у запаху квітки, який відлякує шкідників

Також садівники рекомендують не обходити стороною й декоративний тютюн. Ця квітуча рослина допоможе побороти у своєму саду білокрилок і трипсів.

Не забуваймо й про бораго, також відому як огіркова трава. Ця рослинка, що квітне синіми сузір’ями, є сильним союзником проти равликів та білокрилки.

А щоб ці рослини гарно квітли та розмножувалися – рекомендуємо посадити одну квітку, що не відлякуватиме, а навпаки притягуватиме комах. Мовиться про лаванду, яка зачаровує комах-запилювачів. Ці квіти можна розмістити між овочами або посадити з краю для оптимального захисту.

Відомі 5 видів квітів, які позбавлять від шкідників на городі
Відомі 5 видів квітів, які позбавлять від шкідників на городі

Варто зазначити, що лаванда – не єдина квітка, що може посприяти розпиленню. Не лише бджіл, а й інших основних запилювачів приваблюють чебрець, розмарин або шавлія. Обираючи такі квіти, ви підтримуєте діяльність запилювачів і забезпечуєте гарне плодоношення овочів.

Правильне висаджування примножить результати

Садівники переконують: важливо не лише обрати квіти для свого городу, а й правильно їх висадити. Для найбільшого ефекту рекомендують їх висаджувати між сезонами або на краю посівів.

Також важливо враховувати особливі потреби кожної квітки щодо світла, води та типу ґрунту, щоб забезпечити їх успіх як захисників вашого саду чи городу.

Популярне

Подібні новини