Заливаю в праску мінералку – і мороки не маю: цей хитрий лайфхак зекономив мені не 1 тисячу гривень

Ледь не в будь-якому магазині техніки можна знайти спеціальні засоби для очищення прасок, ціни за які стартують приблизно від 40 гривень. Однак мало хто знає, як можна легко зекономити. 

Господині стверджують: якщо на прасці появився нагар – не обов’язково бігти за спеціальними олівцями. Достатньо у найближчій крамничці придбати звичайну мінеральну газовану воду, і за короткий час можна знову буде сміливо прасувати найсвітліші речі.

Та й окрім дешевизни, такий спосіб позбутися забруднення є швидким та легким. Отже, в чому таки секрет господинь?

Декілька хвилин – і готово!

Залежно від забруднення на вашій техніці є два способи очищення мінеральною водою. І в обидвох потрібна саме мінералка з бульбашками, адже вона зможе справитися й з твердими відкладеннями.

Окрім самої води також не забудьте прихопити шматок натуральної тканини, який не шкода буде потім викинути, а також миску. Розповідаємо навіщо.

Швидшим способом позбутися нагару буде майже звичайне прасування. Всього лише залийте мінеральну воду у ємність для рідини, після чого почекайте, поки праска нагріється, та ретельно попрасуйте шматок натуральної тканини.

Завдяки таким простим крокам за декілька хвилин весь нагар залишиться на тканині, а натомість підошва вашої техніки знову засяє.

Господині розповіли, як очистити праску мінеральною водою
Господині розповіли, як очистити праску мінеральною водою

Відчищаємо “серйозний” нагар

Ще один спосіб позбутися бруду видається більш ретельним. Для нього господині рекомендують залити мінералку у резервуар праски до максимальної позначки, обрати найвищий температурний режим та увімкнути функцію відпарювання. Завдяки таким крокам вода в прасці скоро закипить і з отворів піде пар.

Саме тут і може знадобитися миска, адже пар – не єдине, що виходитиме з отворів на підошві праски. Разом з ним ви побачите й розм’яклий бруд, який легко може зіпсувати покриття дошки для прасування чи іншу поверхню.

Зазначимо, що однієї такої процедури буде мало. Щоб якісно очистити вашу техніку, варто повторити цей процес щонайменше двічі. Коли ж нагар перестане виходити з отворів – обов’язково залийте звичайну воду та ще раз увімкніть відпарювання, щоб остаточно “промити” праску.

Господині розповіли, як очистити праску мінеральною водою
Господині розповіли, як очистити праску мінеральною водою

Після цього, як й в першому способі, просто пропрасуйте шматок натуральної тканини, щоб позбутися забруднення з самої підошви приладу. До речі, для кращого ефекту можна перед таким прасуванням на теплу підошву праски нанести суміш з соди, води та оцту, після чого одразу витерти її об фланелеву тканину.

Цей спосіб може видатися дещо марудним, однак насправді не варто перейматися, що це забере багато вашого часу. В середньому вам знадобиться 15–20 хвилин, які допоможуть суттєво зекономити, адже очищувати праску потрібно регулярно.

Популярне

Подібні новини