На таку грядку полуницю не садіть: кущі будуть слабкими, а врожаю – “кіт наплакав”. Не повторюйте помилок

Найголовніше у процесі вирощування полуниці – правильно обрати грядку. Розповідаємо, куди ягоду краще не садити, аби отримати найкращий врожай і смачні плоди.

Аби досягти успіху в процесі вирощування полуниці, важливо створити для неї сприятливі умови навколо. Найулюбленіша всіма ягода може рости на будь-якому ґрунті, але його склад і рівень кислотності може призвести до різних показників якості та кількості врожаю.

Куди посадити полуницю

Найкраща ділянка для вирощування полуниці – чорнозем, супіщаний або суглинистий ґрунт. Такі ділянки мають ідеальну повітропроникність, а також відрізняються властивістю не збирати воду та не пересихати у спеку. На таких ділянках не утворюється тверда кірка після поливу.

Експерти порадили найкраще місце для вирощування полуниці
Експерти порадили найкраще місце для вирощування полуниці

Садовій полуниці подобається рости на ділянці з нейтральною або слабокислою реакцією в межах 5,5-7 рН. У таких умовах ягідна культура активно росте та буде почуватись максимально комфортно. Це дозволить рослині порадувати вас врожайністю.

Для визначення кислотності ґрунту ви можете скористатись звичайний лакмусовим папірцем. Невеликий шматок ґрунту загорніть у серветку та опустіть у склянку з чистою водою та лакмусовим папірцем. Зміна кольору дозволить вам визначити кислотність.

Експерти порадили найкраще місце для вирощування полуниці
Експерти порадили найкраще місце для вирощування полуниці

Полуницю краще не садити на ділянки, де занадто висока кислотність. Вона містить дуже мало азоту у своєму складі, а також рослині не вистачить калію та фосфору. А ось алюмінію та заліза в такому ґрунті буде занадто багато. В таких умовах рослина розвивається повільно та гине.

Для того, аби нормалізувати рівень кислотності ґрунту, краще використовувати різні розкислювачі – промислові чи народні. Так, наприклад, підійдуть доломітове борошно та вапно. Також ви можете використати золу чи гіпс.

Популярне

Подібні новини