Плюнула на всі добрива і просто полила капусту оцим дармовим “коктейлем”: тепер збираю овоч тачками!

Не обов'язково купувати добрива в спеціалізованих магазинах, щоб підживити капусту. Розповідаємо про неймовірно ефективне підживлення, на яке не треба витрачати сімейний бюджет.

Для підживлення капусти на городи існує безліч перевірених народних методів. Та в серпні досвідчені городники радять використовувати таке безкоштовне добриво, як деревна зола.

До складу деревної золи входять калій, фосфор, магній, мідь, залізо та десятки інших мікроелементів, які дуже потрібні капусті наприкінці липня – на початку серпня. Для своєї капусти досвідчені дачники використовують два підживлення.

Перше – це розчин золи із суперфосфатом. Ним підживлюють капусту на початку серпня. Беруть відро на 10 літрів, розбавляють у воді склянку золи, додають столову ложку суперфосфату, ретельно перемішують до повного розчинення і поливають по одному літру під кожен кущ.

Експерти розповіли про підживлення капусти в серпні
Експерти розповіли про підживлення капусти в серпні

Для боротьби зі шкідниками на капусті досвідчені дачники використовують інше добриво. Щоб зробити такий відвар, необхідно взяти літр води у каструлю, закип’ятити і додати 400 г золи.

Кип’ятять на слабкому вогні протягом півгодини, щоб зола віддала всі корисні мікроелементи та злужила воду. Потім виливають цей відвар у відро з чистою водою, додають трохи миючого засобу для посуду як прилипатель і чайну ложку нашатирного спирту.

Це підживлення врятує від шкідників, забезпечить рослину масою корисних речовин, ліквідує блішок, а також захистить від інфекційних та грибкових хвороб. Обов’язково використовуйте золу для капусти у серпні, і качани будуть великими, смачними та здоровими! Успіхів на ділянці!

Популярне

Подібні новини