Квіти вдів і безшлюбності: ці 3 рослини не можна дарувати і приймати в подарунок незаміжнім жінкам – повір’я

Ви точно знаєте, що кожна квітка має свою неповторну енергетику і не всі рослини можна дарувати та приймати у подарунок. Розповідаємо, які види не уживуться з незаміжніми дівчатами.

Кожна рослина — дійсно унікальна. Люди з давніх-давен вірили, що квіти мають свою власну енергетику та здатні змінювати наші долі. Не дарма ж на Івана Купала ходили шукати вечорами те саме чар-зілля, яке оспівується у “Червоній руті”.

Дійсно є цілий ряд вірувань, які попереджають, що не всі квіти можна дарувати, особливо дівчатам, які прагнуть вийти заміж.

Флористи розповіли, чим можна підживити фіалку для рясного цвітіння
Експерти назвали 3 рослини, які не слід дарувати незаміжнім жінкам

Перш за все, варто згадати про фіалки. Ці ніжні та красиві квіти вважаються символом самотності та безшлюбності. Вважається, що рослини можуть спричинити тривалу самотність, адже їхня присутність у домі незаміжньої жінки начебто замикає її серце для нових почуттів. Дехто називає цих барвистих красунь “квітами сліз”, мовляв, господиня буде сумнішати з кожним днем після появи фіалок в домі.

Як підгодувати хризантеми якісно
Експерти назвали 3 рослини, які не слід дарувати незаміжнім жінкам

Другим прикладом є плющ. В Україні та багатьох інших країнах цей зелений красень асоціюється зі смутком і самотністю. Це в’юнка рослина, яка часто покриває стіни старовинних будівель та кладовищ. Існує повір’я, що плющ, подарований незаміжній жінці, прив’язує її до самотності і заважає знайти свого судженого. Звичайно, це лише забобони, але якщо ваша подруга вірить у подібні речі, краще обрати інший презент.

І нарешті, хризантема. У багатьох культурах, зокрема в східних країнах, хризантема символізує смерть та траур. Хоча в Європі ця квітка частіше асоціюється з осінню та довголіттям, у деяких регіонах її категорично не дарують молодим дівчатам та майбутнім нареченим. Люди вірять, що хризантеми можуть принести невдачу в особистому житті та навіть відштовхнути можливого нареченого.

Популярне

Подібні новини