Хоч пальчики облизуй! 15 кулінарних секретів від кухарів, які зроблять навіть тістечка – піком насолоди

Протягом років ми отримували багато кулінарних порад від шеф-кухарів. Відкрийте для себе секрети, які дозволять вам вдосконалити свої страви і здивувати гостей. Легкі трюки для великих результатів!

1. Ви не повірите, що зробить вашу каву ще смачнішою

Весь секрет у дрібці солі! Додайте її до меленої кави у кавовому фільтрі (перед тим, як ви дасте каві стекти), надасть їй глибшого та менш гіркого смаку.

2. Харчова сода творить чудеса з холодним чаєм

Ваш чай остиг і тепер настільки гіркий, що неможливо пити? Додайте харчову соду, щоб нейтралізувати таніни в чаї.

Знайти ж харчову соду можна серед продуктів для випічки в будь-якому супермаркеті.

3. Додайте трохи кави до шоколадних тістечок

На перший погляд може здатися, що це зробить випічку більш гіркою. Однак насправді кава поглиблює шоколадний смак, не роблячи випічку схожою на каву. Достатньо чайної ложки порошку еспресо.

4. Хочеться хрусткого тіста? Секрет в алкоголі

Спробуйте замінити половину води в тісті горілкою і ви здивуєтеся результатам. Так, це може звучати дивно, однак річ у тім, що алкоголь випаровується і утворює приємну легку, пластівчасту основу.

Горілка ідеально підходить для такої хитрості, бо не залишає смаку. Звичайно, не використовуйте для цього найдорожчий алкоголь, підійде і дешевший.

5. Посипте трохи солі на торти, пироги та печиво

Секрет у тому, що невелика щіпка солі допомагає іншим смакам краще розкритися.

Маленькі секрети для неперевершених страв: кухарі дали 15 порад

6. Тримайте нарізані овочі в холодній воді

Готуєте улюблені страви, але поки що не плануєте використовувати нарізані овочі? Тоді зберігайте їх у холодній воді. Цей секрет допоможе зберегти їх свіжими.

7. Зробіть м’якішим смак сирої цибулі у ваших салатах

Терпіти не можете сильний смак сирої цибулі в салатах? Тоді наріжте її заздалегідь, помістіть у миску з крижаною водою щонайменше на 10 хвилин, а потім висушіть,  перш ніж використовувати у страві.

Річ у тім, що холодна вода частково розщеплює сірку, яка надає цибулі її характерний смак.

8. Хитрість, що допоможе “висушити” салат

Уникнути занадто вологого салату можна всього лиш попередньо посоливши овочі. Сіль “витягує” частину вологи із зелені, завдяки чому салат залишається більш хрустким.

9. Трохи кислоти надає стравам додаткової глибини

Переконайтеся, що у ваших стравах добре збалансовані сіль, солодке і кисле. Якщо відчуваєте, що чогось не вистачає, спробуйте додати трохи лимонного соку або краплю оцту.

Маленькі секрети для неперевершених страв: кухарі дали 15 порад
Маленькі секрети для неперевершених страв: кухарі дали 15 порад

10.Три золоті правила для утворення скоринки на м’ясі

Здається, що цього досягнути не так вже й просто, однак треба лише висушити м’ясо кухонним папером, добре приправити його і не переповнювати сковорідку.

11. Гірчиця вас здивує

Всього лише ложка гірчиці зробить ваше тушковане м’ясо ще смачнішим. Ця приправа додасть трохи пікантності та об’єднає інші смаки.

12. Додайте кукурудзяний крохмаль до яєчні

Щоб зробити яєчню надзвичайно вершковою, змішайте трохи молока з кукурудзяним крохмалем і додайте цю суміш до неї. Бонус: вона приготується дуже швидко!

13. Не використовуйте вершкове масло на гарячій сковороді!

Воно гарантовано миттєво згорить, що не лише погіршить смак, а й буде шкідливо для здоров’я. Натомість використовуйте олію з високою температурою димлення, таку як ріпакова або виноградна.

14. Покладіть вологий рушник під обробну дошку

Це допоможе запобігти її ковзанню, що зробить процес приготування їжі зручнішим і безпечнішим. Ви також можете використати вологий паперовий рушник.

15. Підігрійте тарілки

Якщо до вас завітали гості, подавайте страви на підігрітих тарілках. Просто розігрійте їх у духовці при температурі 180-200°C протягом 5 хвилин або поставте у мікрохвильовку на хвилину.

Однак будьте обачні, адже не будь-який матеріал підійде для такого трюку! Пластик може плавитися чи вивільнити токсичні речовини, а деяке скло – просто тріснути. Натомість керамічні або порцелянові тарілки зазвичай витримують таке тепло без проблем

Популярне

Подібні новини