Завжди в серпні даю томатам, огіркам і перцю зеленку, і врожай збираю КАМАЗами: ділюся фірмовим рецептом

Ночами у серпні стає дуже холодно, і рясно йдуть дощі, а сонячного світла все менше й менше. Такі умови вкрай несприятливі для томатів, огірків та перцю, тому саме час захистити свої посадки.

У цей період їх активно атакують різні хвороби та шкідники, грибкові спори та інфекції.

У цей час року можна дістати аптечку та скористатися зеленкою. Особисто ми використовуємо її всього 1-2 рази на рік, і якраз у серпні, і тільки для городу. Після обробки зеленкою рослини оживають, отримують імунітет від хвороб і плодоносять дуже довго. Рослини будуть пишними, листя соковитими, а плоди визріватимуть швидше, ніж зазвичай.

У складі зеленки є мідь, що прискорює вироблення хлорофілу, що дуже важливо для дачних рослин. Обробка розчином зеленки по листю захистить рослини від серпневих шкідників та грибкових хвороб, таких як фітофтора, борошниста роса та прикоренева гнилизна. У складі зеленки є спирти, тому розводити її з водою обов’язково.

Для обприскування ми розводимо 10 крапель зеленки на відро води та робимо обробку з пульверизатора. Для прикореневої обробки необхідно взяти вже 50 крапель на відро води.

 Експерти розповіли, навіщо підживлювати овочі зеленкою в серпні
Експерти розповіли, навіщо підживлювати овочі зеленкою в серпні

Якщо ж ви не встигли підгодувати рослини й бачите, що вони вже захворіли і потребують термінового лікування, можна розвести літр молочної сироватки, додати туди 50 крапель зеленки і розвести чистою водою один до одного. Таким розчином обприскуємо рослини та оживимо їх вже після першої обробки.

Дотримуйтесь наших перевірених рекомендацій, і ваші овочі будуть рости здоровими і соковитими. Таким чином ви зберете до кінця сезону неймовірний врожай. Чого ми щиро вам бажаємо!

Популярне

Подібні новини